VAAO

15.3.2024

Juhlimme valmistuneita!

VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, neljä nuorta tutkinnon suorittanutta opiskelijaa seisoo vierekkäin, yhdellä kädessä kukat ja todistus. Kaikki hymyilevät iloisesti

Juhlimme uusia, valmistuneita ammattilaisia kevään ensimmäisessä valmistuvien juhlassa. Järjestämme juhlat valmistuville ja heidän läheisilleen neljä kertaa lukuvuoden aikana. Ensimmäiseen tai uuteen ammattiin valmistuminen on juhlistamisen arvoista. Yksi määränpää on saavutettu ja uudenlainen polku alkaa. Näistä risteyskohdista jää unohtumattomia muistoja, joita muistellaan ”silloin, kun…”

Valmistuvan opiskelijan puheen juhlassa piti liiketoiminnan perustututkinnon suorittanut, merkonomi Chaima Bouasker. Hän kuvasi omaa polkuaan ja kertoi, että VAAO on täydellinen paikka oman polun rakentamiseen. Chaiman opinnot suuntautuivat visuaaliseen myyntityöhön, väyläopintoihin ammattikorkeakoulussa ja opinnot sisälsivät myös unohtumattoman kansainvälisen työssäoppimisjakson Fuengirolassa. ”Tajusin, että minulla on todella paljon vaihtoehtoja ja että jokainen on ainutlaatuinen omilla tavoitteellaan ja päätöksillään.” Chaima puhui myös rohkeudesta – täytyy uskaltaa ottaa riskejä ja puskea itseänsä eteenpäin, mutta pitää huolta myös omasta mielestään. Hän muistutti myös siitä, että kenenkään ei tarvitse selviytyä yksin. Chaiman polku jatkuu seuraavaksi töiden ja ammattikorkeakouluopintojen merkeissä.

Hyvinvoinnin ja liiketoiminnan toimialapäällikkö Mikko Siirilä totesi puheessaan, että suhdanteista huolimatta, työelämä tarvitsee tekijöitä, joilla on vahva ammatillinen perusosaaminen sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Nykyään työssä tarvitaan myös paljon osaamista, joka ei perustu ammattialan perinteiseen tietoon ja taitoon. Tarvitaan joustavuutta, laaja-alaisuutta, yritteliäisyyttä ja kykyä keksiä uusia tekemisen tapoja. Uuden oppiminen ei pääty tutkinnon suorittamiseen. Koulutuksen ja opettajien tehtävä on antaa taitoa suunnistaa uusille työn, koulutuksen ja elämän poluille.

Lehtori Heli Nietula on yksi VAAOn puhetaitureista ja hänen lausumansa runon myötä haluamme toivottaa kaikille valmistuneille lämpimät onnittelut! Onnea matkaan!

”Se mitä on tarkoitettu tapahtuvaksi, se tapahtuu”,
hän ajatteli ja antoi levollisuuden laskeutua.
Tiesi tehneensä parhaansa ja tiesi nyt kirkkaammin,
mihin käyttäisi arvokkaan aikansa.
Siihen ei enää kuulunut edestakainen kiire tai säntäily,
Vaan kiitollinen elämän ihmettely.

Juuri silloin kun ajattelit kaiken loppuvan,
juuri silloin näetkin jonkin kauniin, uuden alkavan.
Ja sinä huomaat hymyileväsi.
Yhtäkkiä.
Sinä hymyilet.
(Mietteitä maalta)

Paula Piirainen on luonut tunnetun brändin ”Mietteitä Maalta” sosiaalisen median kanavissa. Paula, mietteiden kirjoittaja, on koulutukseltaan terveys­tieteiden tohtori ja psykiatrinen sairaan­hoitaja. Hän on toiminut niin hoito­työssä, hoito­työn opettajana kuin hoito­tieteen tutkijanakin. Työelämästä saadut kokemukset näkyvät runoissa mielen hyvin­vointiin ja kohtaamiseen liittyvinä teemoina.

VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, juhlimme valmistuneita, kaksi henkilöä seisoo vierekkäin, toisella on tumma puku päällä, toinen persikanvärisessä asussa vaalea ruusu kädessään
Lehtori Petri Kautto ja merkonomi Chaima Bouasker

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun