VAAO

13.10.2023

Juhlimme valmistuneita!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, punaiset ruusut maljakossa, vihreitä oksia seassa

Lukuvuoden ensimmäiset valmistuvien juhlat juhlittiin 13.10.2023. Yksilöllisten opintopolkujen myötä opiskelijoita valmistuu ammattiin pitkin vuotta ja juhlimme valmistuneita neljä kertaa lukuvuoden aikana.

Toimialapäällikkö Mikko Siirilä totesi juhlapuheessaan, että työelämä tarvitsee työntekijöitä, joilla on vahva ammatillinen perusosaaminen sekä hyvät vuorovaikutustaidot, kielitaitoa unohtamatta. Työssä tarvitaan myös paljon osaamista, joka ei perustu ammattialan perinteiseen tietoon ja taitoon: joustavuutta, laaja-alaisuutta, yritteliäisyyttä ja kykyä oppia uusia tekemisen tapoja. On tultava toimeen erilaisten ja eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Tärkeää on oikea asenne työn tekemistä kohtaan eikä uuden oppiminen ei pääty tutkinnon suorittamiseen. Työ muuttuu tulevaisuudessa nopeasti ja jatkuvasti. Uudenlaista osaamista ja aiemman osaamisen päivittämistä tarvitaan läpi työuran. Koulutuksen tehtävä on antaa taitoa suunnistaa uusille työn, koulutuksen ja elämän poluille, joita emme ole voineet kuvitellakaan. Tie vie mennessään.

Valmistuvan opiskelijan puheen piti tuore parturi-kampaaja Janne Nokelainen-Sundberg, joka kuvasi osuvasti oman opintopolkunsa varrella syntynyttä osaamista. Oppiminen on todella elämänmittainen matka. Jannea lainaten: ”Elämässä on erilaisia lähtökohtia ja joskus tähän pisteeseen pääseminen on vienyt aikaa eikä aina matka ole ollut suorin. Itse koen, että oppiminen on kuin kartta ja hyvä opettaja kompassi. Jossain vaiheessa voi tuntua, ettei suuntaa löydy millään ja toisessa vaiheessa taas tie on suorempi kuin koskaan aiemmin. Tärkeintä on pitää yllä toivo. Minä opin, osaan ja ennen kaikkea haluan.”

Janne onnitteli kaikkia valmistuvia ja toivoi, että jokainen näkisi miten hienon työn on valmistumisellaan tehnyt ja muistaisi sen hektisessä työelämässä. Opinnot ovat olleet pohja, josta on hyvä ja turvallinen ponnistaa työelämään. ”Mikään ei pelota ihmistä yhtä paljon kuin oppia tajuamaan, kuinka paljon pystyy tekemään ja kuinka suureksi tulemaan.” Janne totesi lainatessaan filosofi Søren Kierkegaardia.

Hius- ja kauneudenhoitoalan lehtori, Heli Nietulan lausuma Tommy Tabermannin runo muistutti meitä kaikkia siitä, että omana itsenäsi olet tärkeä.

Tee, niin kuin parhaaksi näet.
Älä usko mitä muut sanovat.
Sano, mitä itse ajattelet.
Ajattele itse.
Uskoon kuuluu epäily.
Uskoon kuuluu rohkeus.
Pahinta uskossa on sokeus.
Rohkea uskaltaa epäillä,
eikä näe niiden välillä
pienintäkään ristiriitaa.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Valmistunut opiskelija seisoo omaopettajan vieressä, molemmat katsovat hymyillen kameraan
Janne Nokelainen-Sundberg piti valmistuvan opiskelijan puheen juhlassa. Lehtori Outi Mäkiselkä oli Jannen omaopettaja opintojen ajan.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, neljä nuorta tutkinnon suorittanutta opiskelijaa seisoo vierekkäin, yhdellä kädessä kukat ja todistus. Kaikki hymyilevät iloisesti

VAAO

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun