VAAO

13.3.2023

Juhlimme valmistuneita!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, juhlimme valmistuneita, rehtori/kuntayhtymänjohtaja onnittelee kätellen valmistuvaa opiskelijaa, omaohjaaja seisoo vieressä ja odottaa vuoroaan.

Lukuvuoden kolmannet valmistuvien juhlat juhlittiin 10.3.2023. Yksilöllisten opintopolkujen myötä opiskelijoita valmistuu ammattiin pitkin vuotta ja juhlimme valmistuneita neljä kertaa lukuvuoden aikana. Kevätlukukauden aikana VAAOsta on valmistunut jo 60 uutta osaajaa työelämän tarpeisiin.

Toimialapäällikkö Mikko Siirilä totesi juhlapuheessaan, että työelämä tarvitsee työntekijöitä, joilla on vahva ammatillinen perusosaaminen sekä hyvät vuorovaikutustaidot, kielitaitoa unohtamatta. Työssä tarvitaan myös paljon osaamista, joka ei perustu ammattialan perinteiseen tietoon ja taitoon: joustavuutta, laaja-alaisuutta, yritteliäisyyttä ja kykyä oppia uusia tekemisen tapoja. On tultava toimeen erilaisten ja eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Tärkeää on oikea asenne työn tekemistä kohtaan eikä uuden oppiminen ei pääty tutkinnon suorittamiseen. Työ muuttuu tulevaisuudessa nopeasti ja jatkuvasti. Uudenlaista osaamista ja aiemman osaamisen päivittämistä tarvitaan läpi työuran. Koulutuksen tehtävä on antaa taitoa suunnistaa uusille työn, koulutuksen ja elämän poluille, joita emme ole voineet kuvitellakaan. Tie vie mennessään.

Valmistuvan opiskelijan puheen piti tuore lähihoitaja Heidi Lehtinen, joka kuvasi omaa opiskeluaikaansa ja työn edellyttämää osaamista osuvasti, opiskeluaika ei aina ole ruusuilla tanssimista, vaan vaatii paljon työtä, uskallusta ja rohkeutta.

Juhlimme valmistuneita myös opettajien esityksien kautta. Hius- ja kauneudenhoitoalan lehtori, Heli Nietulan lausuma runo muistutti meitä kaikkia siitä, että omana itsenäsi riität. Aina ei tarvitse olla paras versio. Prosessialan lehtori, Iina Koreasalo herkisti meidät kaikki laulullaan ”Maailma on kaunis”.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!

”Kun olet paras versio itsestäsi, se riittää”, hän luki jostain.
Ja voi, kuinka se puistatti! Niin paljon, että hän irvisti.
Ja aikoi olla edelleenkin, juuri sellainen kuin nyt on.

Koska me kasvamme, kehitymme, opimme ihan koko ajan.
Olemme keskeneräisiä, välillä vähemmän ja välillä enemmän rikkinäisiä.

”Kun olet oma itsesi, se riittää”, hän sanoi peilikuvalleen.
Ja hymyili. Hymyili leveästi. (@mietteitamaalta)

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun