VAAO

22.11.2022

Juhlimme 70+2-vuotiasta VAAOa!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, yhtymähallituksen puheenjohtaja pitää juhlapuhetta 70+2-juhlan kutsuvieraille.

Valkeakosken ammattiopisto VAAO on toteuttanut ammatillista koulutusta seutukuntamme parhaaksi jo 72 vuoden ajan. Perjantaina 18.11.2022 juhlimme koronan jalkoihin jääneitä pyöreiden vuosikymmenten juhlia yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Yhtymähalllistuksen puheenjohtaja Petra Pikkanen pitää puhetta 70+2-juhlan kutusvieraille

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Jouni Koski totesi juhlapuheessaan, että VAAOn koulutus on mahdollistanut kehityksen niin alueellemme, sen työantajille kuin myös yksilöille – uutta osaamista työelämään ja elämän mittaiselle uralle ihmisenä. VAAOn historia on hieno. Vaikka haasteitakin ammatillisen koulutuksen myllerryksessä on riittänyt, on näkymä tulevaisuuteen nyt lupaava, totesi Koski.

Valkeakosken ammattiopisto aloitti toimintansa Valkeakosken kauppalan poikain valmistavana ammattikouluna 15.9.1950. Metalli- ja puutyöosastolle otettiin 31 oppilasta. Koulun tavoitteeksi asetettiin tietopuolisen ja käytännöllisen opetuksen antaminen ammatti- ja teollisuustyöhön aikoville sekä ammattitoiminnassa tarpeellisten kansalaistietojen laajentaminen.

1990-luvulla alettiin ympäri Suomea kokoamaan yksittäisiä oppilaitoksia laajempiin kuntayhtymiin. Jo 1950-luvulla perustettiin kuntayhtymiä edeltäviä kuntainliittoja, kuten myös täällä Valkeakoskella. 1956 perustettiin Valkeakosken seudun ammatillisten oppilaitosten kuntainliito (Valkeakosken ja Toijalan kauppalat, Sääksmäen, Lempäälän, Tyrvännön, Pälkäneen, Kangasalan ja Viialan kunnat) ja vuonna 1997 Valkeakosken seudun ammatillisten oppilaitosten kuntayhtymä ja vuonna 2005 Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä (Akaa, Kangasala, Lempäälä, Pälkäne, Urjala ja Valkeakoski).

VAAO on ottanut pitkän loikan 1950-luvulta tähän päivään. Opiskelijoita on noin 1200 ja osaamisperusteisuus ohjaa opintojen suorittamista. Opiskelija opiskelee sen osaamisen, mikä häneltä puuttuu. Opetusta ja ohjausta toteutetaan yhteistyössä yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Yritysyhteistyöllä on varmasti tulevaisuudessa yhä suurempi merkitys. Opiskelijoiden henkilökohtaiset opintopolut mahdollistavat jatko-opintojen opiskelun jo toisen asteen tutkinnon suorittamisen aikana. Väyläopinnot ammattikorkeakouluihin vievät urapolulla eteenpäin ja lukio-opintojen yhdistäminen omiin opintoihin vahvistaa opiskelijan kykyjä jatko-opinnoissa. Kaikki väylät ovat auki.

Juhliimme toivat tervehdyksen myös yhtymähallituksen puheenjohtaja Petra Pikkanen, Valkeakosken kaupungin kaupunginjohtaja Minna Uschanoff sekä Kuntaliiton hyvinvointi- ja sivistysyksikön johtaja Terhi Päivärinta. Lisäksi juhlassa jaettiin Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen (AMKE ry) myöntämät, ammatillisen koulutuksen kultaiset ansioristit pitkäaikaisille luottamushenkilöillemme Timo Viitaselle, Harri Rantalalle, Pekka Järviselle, Heikki Knuutilalle sekä Aulis Saariselle.

Olemme pippurinen osaamisen ykköskumppani ja haluamme jatkossakin tarjota ajassa kiinni olevaa, mutta tulevaisuuteen katsovaa ammatillista koulutusta yhteistyössä alueen yritysten ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Jouni Koski, yhtymähallituksen puheenjohtaja Petra Pikkanen ja kuntayhtymäjohtaja/rehtori Raimo Alarova punaisella matolla

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Taitaja2024-kilpailu: Kaksi nuorta seisoo puiden edessä hymyillen, molemmilla kultamitalit kaulassa: toisella pitkät vaaleat hiukset, toisella tummat ja lyhyet

VAAO

Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!

Lue artikkeli Taitajien kultainen mitalisade VAAOlle!
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, Pirhan esihenkilöt tutustumassa opiskeluhuoltoon. Kuvassa keltapaitainen henkilö seisoo ja esittelee toimintaa. Vaaleat hiukset ja silmälasit. Seisoo pöydän ääressä, kannettava tietokone auki pöydällä.

VAAO

PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla

Lue artikkeli PIRHAn esihenkilöt tutustuivat opiskeluhuollon arkeen VAAOlla
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun