VAAO

11.10.2021

Erikoisammattitutkinto on osoitus alan vaativimpien työtehtävien hallinnasta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kolme hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutuksen opiskelijaa seisoo myyntitiskin takana ja katsoo kameraan. Taustalla tuotehyllyt.

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutus sopii vaatimustasoltaan parhaiten niille, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä riittävä työkokemus hius- ja kauneudenhoitoalalta. Tutkinnon suorittaminen valmistaa kampaajamestariksi, parturimestariksi ja/tai erikoiskosmetologiksi. Koulutuksessa opitaan esimerkiksi johtamaan asiakkuuksia ja tuottamaan lisäarvoa asiakkaille palveluja kehittämällä. Sisältöön kuuluu myös erilaisten projektien suunnittelua, toteuttamista ja johtamista, työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtimista kaikissa tilanteissa sekä työyhteisön kehittämistä kestävää kehitystä edistäen.

Kolme Hiusalan erikoisammattitutkintoa opiskelevaa opiskelija hiusalan opetustilassa Valkeakosken ammattiopistossa.

VAAOssa Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutuksessa opiskelevat (kuvassa vasemmalta oikealle) Eveliina Ruuska Lempäälästä, Kati Anttila Forssasta ja Ira Soininen Imatralta kertovat omat kokemuksensa opinnoistaan.

Eveliina

Olen opiskellut aiemmin hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon VAAOssa, oppilaitos siis oli minulle jo ennestään tuttu. Perustutkinnon jälkeen olen opiskellut ekokampaajaksi. Nyt toimin yrittäjänä vuokratuolilla. Tämän koulutuksen ja tutkinnon kautta haluan päivittää omaa ammatillista osaamistani, kehittää itseäni alan ammattilaisena ja avata uusia ovia. Kouluttautuminen ei ole koskaan huono juttu. Erityisesti työpaikkaohjaaminen tässä koulutuksessa on minulle tärkeä asia. Myös kaikki yrityksen kehittämistoimet, esimerkiksi kulurakenteen ja hinnoittelun ymmärtäminen ovat yrittäjänä tärkeitä osata.

Kati

Tiesin etsiskellä netistä Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutusta. Olen valmistunut keväällä 2021 Teatterialan ammattitutkintoon, maskeeraajaksi. Toimin vuokratuoliyrittäjänä, mutta teen lisäksi maskeerauksia tv- ja elokuvaproduktioihin sekä teattereille. Aloitan työt free lancer-maskeeraajana Kansallisteatterissa. Uutta ja mielenkiintoista tässä koulutuksessa ovat mm. ekologiset hiusten- ja ihonhoitopalvelut. Voin kertoa kollegoille ja alan yrittäjille, että tämän koulutuksen toteutus tapahtuu todella joustavasti. Oman oppimisensa voi sovittaa monimuotoisesti ja itseohjautuvasti omaa työympäristöä hyödyntäen. Opiskelu ei vie niin paljon aikaa kuin voisi kuvitella.

Ira

Sain mainoksen tästä koulutuksesta VAAOssa suoraan työsähköpostiini. Toimin parturi-kampaajana ja esimiesharjoittelijana Hiustalo-ketjun liikkeessä. Tavoitteena minulla on tämän koulutuksen kautta kehittää ammattiosaamistani. Erityisesti asiakkuuksien johtaminen ja markkinoinnin kehittäminen kiinnostaa. Työnantajani suhtautui kouluttautumiseeni erittäin positiivisesti. Oikeastaan ainoa haaste tähän mennessä on ollut matkan pituus lähikoulutusjaksolle, mutta VAAOlla voi majoittua opiskelija-asuntolassa. Lähipäiviä tässä koulutuksessa on vain noin kerran kuukaudessa. Ehdottomasti kannattaa lähteä kehittämään omaa osaamistaan, sillä työskentelemme alalla, jossa koskaan ei ole ”valmis”. Koulutuksesta saa lisäpotkua töissä jaksamiseen ja liikkeen kehittämiseen.

Katso koulutusesite Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
VAAOn kansainväliset vieraat nauttimassa Haka FCn pelissä Valkeakoskella,

VAAO

Kansainvälisesti kohti syksyä

Lue artikkeli Kansainvälisesti kohti syksyä
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Lue artikkeli Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun