VAAO

29.11.2021

Aina voi jättää lämpimiä jälkiä

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, henkilöstön kutomia villasukkia pöydällä kansainvälisille vieraille

Kansainvälinen yhteistyö on käynnistynyt koronapandemian varjossa ja saimme vieraita Kreikasta, Italiasta ja Latviasta. VAAOssa pohdittiin jo etukäteen, miten voisimme ilahduttaa kansainvälisiä vieraitamme. Marraskuu kaikessa harmaudessaan ei ole aivan vetovoimaisin kuukausi, joten lämpimät ajatukset marraskuun taklaamiseen käynnistettiin yhteistuumin.

Valkeakosken ammattiopiston ydintehtävä keskittyy kädentaitajien kouluttamiseen ja käsillä tekeminen on osa arkeamme. Yhden opettajan ideasta se sitten lähti. Osaamme valtavasti  kaikkea – saisimmeko kudottua kaikille vieraillemme villasukat? Henkilöstö otti villasukkahaasteen vastaan. Koronapandemia on pitänyt meitä eristyksissä omissa poteroissamme ja yhteisöllisyyden palauttaminen on kaikkien mielen päällä ja toiveissa. Mukava yhteishanke sai  VAAOn puikkomaisterit järjestäytymään ja muun henkilöstön kannustaessa sukkia syntyi pikavauhtia.

Valmiit VAAO -sukat odottamassa vieraita

Käsitöiden, käsillä tekemisen, on todettu vaikuttavan hyvinvointiin. Kun sukkia kutoo tai neuloo, tulee niihin kudottua paljon lämpimiä ajatuksia, siliteltyä keskeneräistä neuletta ja koettua ilon tunnetta valmiista sukkaparista. Kansainväliset Erasmus -vieraamme saivat lämpimät, kauttaaltaan kotimaiset sukat ja me saimme hyvän mielen. Sukat kudottiin Novitan Seitsemän veljestä -langoilla. Vieraamme keskittyvät vierailullaan luovan yrittäjyyden oppimisen menetelmiin, joten ehkä vierailulla syntyy myös luovia ratkaisuja villasukat jalassa.

Sukkatalkoot olivat niin kiva idea, että saatamme jatkossakin yllättää vieraat Hand made in VAAO -sukkaparilla. Puikkomaisterit suunnittelevat jo uusia malleja ja lankoja laitetaan tilaukseen.

Lämpimien jälkien jättäminen kaikissa kohtaamisissa on erityisen tärkeää tässä ajassa, kun yritämme pärjätä koronapandemian kanssa. Tällä kertaa teimme sen myös villasukilla.

Mieleisten sukkien löytäminen on tarkkaa puuhaa

 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

VAAO

VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 

Lue artikkeli VAAOn opiskelijat innostavat nuoria ammatilliseen koulutukseen 
Vuoden VAAOlainen on taloussihteeri Anne Penttinen.

VAAO

Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

Lue artikkeli Anne Penttinen on vuoden VAAOlainen!

VAAO

360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina oppimisympäristönä VAAOssa

Lue artikkeli 360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina oppimisympäristönä VAAOssa

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun