VAAO

12.12.2023

360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina oppimisympäristönä VAAOssa

360-asteen oppimiskokemus: K-Supermarket Ratina ja Valkeakosken ammattiopisto tuottivat uusien työntekijöiden perehdytystä tehostavan VR-materiaalin.

Valkeakosken ammattiopisto ja K-Supermarket Ratina ovat kehittäneet yhdessä innovatiivisen koulutusmateriaalin, joka tähtää uusien työntekijöiden laadukkaaseen perehdyttämiseen. VR-laseilla käytettävä ympäristö mahdollistaa uusien työntekijöiden turvallisen perehdyttämisen lähes aidossa ympäristössä ennen varsinaisen työn aloittamista.

Koulutusmateriaali kuvattiin K-kaupan tiloissa 360-kameralla. Sitä käytetään Wonda VR-oppimisalustalla, joka mahdollistaa oppimiskokemuksen virtuaalimaailman kautta. Lisätukena ovat monivalintakysymykset, joiden avulla voidaan varmistaa opitun asian ymmärtäminen. Tarvittaessa oikeat toimintatavat voidaan kerrata ja etenemään pääsee, kun olennaiset asiat on sisäistetty.

Yhteistyön myötä Valkeakosken ammattiopiston merkonomiopiskelijat voivat käyttää samaa materiaalia opinnoissaan saaden käyttöönsä realistisesti toteutetun ja ajantasaisen oppimisympäristön.

Yhteistyö VAAOn ja KSM Ratinan välillä sujui saumattomasti, ja yhteiset näkökulmat ja tavoitteet löydettiin nopeasti. Yhdistämällä VAAOn asiantuntemus VR-alustoista ja laitteista K-kaupan ydinosaamiseen saatiin toteutettua nopeasti ajantasainen ja käyttäjäystävällinen kokonaisuus, joka hyödyttää niin yritystä kuin oppilaitostakin.

K-kauppias Marko Laaksonen on tyytyväinen yhteistyöhön ja saavutettuun lopputulokseen: ”VR-materiaali on osoittautunut erittäin hyödylliseksi ja antaa meille mahdollisuuden tarjota entistäkin parempaa perehdytystä uusille työntekijöillemme. Tavoitteena ollut turvallinen, mutta mieleenjäävä kokemus ensimmäisenä työpäivänä toteutuu VR-perehdytykseen päässeiden mukaan hienosti.”

Valkeakosken ammattiopistosta projektin toteutuksesta vastasivat lehtori Petri Kautto ja taitovalmentaja Julia Halonen. Tärkeässä roolissa olivat myös lehtori Maria Alanen ja ohjaaja Janne Kulosaari, jotka toimivat näyttelijöinä perehdytyksen eri vaiheissa. Liiketoiminnan alalla ollaankin tyytyväisiä uudesta tavasta tuoda käytäntö osaksi merkonomien opintoja. ”Tämä yhteistyöhanke osoittaa, että pystymme nopeassa ajassa toteuttamaan innovatiivisia ratkaisuja uusia teknologiota hyödyntäen”, Petri ja Julia toteavat. Esittelemme mielellämme koulutusmateriaalia VAAOssa Väinölän Digilabissa. Uskomme, että tämä on erinomainen avaus myös muille vastaaville toteutuksille tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
VAAO:
lehtori Petri Kautto: petri.kautto@vaao.fi / 044 706 1076
taitovalmentaja Julia Halonen julia.halonen@vaao.fi / 044 493 2434

K-Supermarket Ratina
Kauppias Marko Laaksonen
marko.laaksonen@k-supermarket.fi / 050 385 7570

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopistossa (VAAOssa) Lähihoitajaksi opiskelelevan Niinan opiskelijatarina,

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Maalarinvalkoisiin haalareihin pukeutunut tyttö pitää kädessään pitkävartista maalaustelaa ja osoittaa toisella kädellään tekstiä Osaamisella eteenpäin,

VAAO

Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa

Lue artikkeli Kevään yhteishaku 2024 VAAOssa
VAAO, Valkeakosken ammattiopisto, Pöydällä ja pyöreässä astiassa punaisia sydämiä sellofaanipusseissa. Esitetelineessä lukee Suurella sydämellä.

VAAO

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun