Erasmus+ KA2 Natural paints for sustainable art and crafts (Plant and Paint)

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaaminen sekä digitaidot ovat keskeisiä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Nuorten ammattiosaajien tulee hankkia edellä mainittuja osaamisia menestyäkseen työmarkkinoilla. Hankkeen tavoite on edistää tätä yhdistämällä kansainvälisen oppilaitosverkoston voimavarat ja opetella yhdessä sisällyttämään luonnonmukaisuutta ja vastuullisuuden periaatteita koulutusohjelmiin sekä rohkaista opiskelijoita toimimaan aktiivisina kestävän kehityksen edistäjinä.

Hanke toteutetaan kumppanuusverkostossa tutkimalla ja arvioimalla kasvipohjaisen värjäyksen ja maalaamisen perinteitä ja niiden tulevaisuuden mahdollisuuksia. Jotta luonnonmateriaalien käyttöä taiteessa, muotoilussa ja suunnittelussa sekä niiden kaupallinen potentiaali ymmärrettäisiin paremmin, kumppanit järjestävät sarjan koulutustapahtumia ja perustavat kokeellisia koulupuutarhoja. Sen lisäksi opetussisältöihin lisätään luonnonmukaisuutta ja vastuullisuuden teemoja (jälkimmäisin VAAOn painotus). Innovatiivisen projektin tulokset julkaistaan digitaalisella Plant&Paint -alustalla. Hankkeen aikana mukana olevien oppilaitosten opiskelija- ja opettajaryhmät osallistuvat kansainvälisiin oppimisjaksoihin verkoston kohdemaissa.

Hankkeen tuloksena verkoston ammatillisten oppilaitosten vastuullisuus-, digitalisaatio- ja kansainvälistymisosaaminen sekä kilpailukyky parantuvat yhteistyön sekä opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuksien avulla. Lisäksi opiskelijoiden kestävän kehityksen osaaminen kehittyy. Projektin avoimen oppimisresurssin, Plant&Paint-alustan, kehittäminen tarjoaa laajoja digitaalisia mahdollisuuksia ja laadukasta tietoa materiaaleista (erityisesti maalit) ja niiden mahdollisista käyttökohteista.

(Kuva luotu tekoälyn avulla)

VAAOn kumppanit ovat seuraavista maista: Italia, Espanja, Tšekki, Kreikka, Portugali, Latvia (koordinaattori)

Kesto: 01/09/2024 – 31/12/2026

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun