Valkeakoski-talon sielu ja seinät ovat saaneet muotonsa!

 20161028_103012

Sisustussuunnittelutiimi Pälvi Eliala, Tellervo Hermonen ja Wilhelmiina Perttula  ovat työstäneet yhdessä kouluttaja Kirsi Tyynelän kanssa Valkeakoski-talon pohjaa syksyn ajan. Tänään kuukausien työ esiteltiin asiakasprofiili edellä. Esitys eteni loogisesti ja alkujännityksestä huolimatta huomattiin jälleen kerran, että hyvä valmistautuminen kantaa tilanteessa kuin tilanteessa!

Suunnitelma esiteltiin plansseja käyttäen. Myös tiimin valmistama 3D-mallinnos helpotti suunnitelman hahmottamista huomattavasti. Koko suunnitelma kuvineen koottiin myös kansioon, josta löytyivät niin huonekortit kuin laskelmat ja tarjoukset. Suunnitelmasta löytyi niin pintamateriaalit, valaistus, kiinteät kalusteet ja kalustejärjestys, sekä sisustusideat talonäyttelyä ajatellen.

Talon henki on selkeä, hieman rouhea ja väritykseltään pitkälti musta-valkoinen. Valkeakoski-teemaa tuovat esille tehdashenkisyys ja materiaaleista laatta, vinyylikorkki ja yksinkertainen tyylikkyys. Kautta linjan suunnitelmassa on ruokittu selkeitä linjoja ja neliskulmaisia muotoja. Kontrastia tuovat esimerkiksi pyöreä takka, tehosteseinät ja yksityiskohdat. Tekstiileissä on mukaan tulossa pellavanväristä, valkoista ja mustaa. Monet ratkaisuista ovat monikäyttöisiä ja muunneltavissa.

Tästä lähtee muutoskierros ja päätöksillä alkaakin olla jo monessa kohtaa kiire! Esimerkiksi tässä kohtaa täytyy jo tietää mitä kohtia seinissä tulee vahvistaa, eli mihin tulee kiinteitä kalusteita, lamppuja tai muita painavia esineitä.

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja ilman sen suurempia yllätyksiä. Juuri laitettiin sääsuoja päälle ja ensi viikolla jatkuu rungon teko. Jo puolet rungosta on valmiina!

20161028_095545