Valkeakoski-talo: työn alla kompakti ja inspiroiva tila

vlktalo3

Valkeakoski-talo -idealla etenevä VAAO:n näyttelytaloprojekti etenee sujuvasti ja aikataulun mukaisesti. VAAO:n sisustusalan ammattitutkinto-opiskelijoiden kolmen hengen suunnittelutiimin tavoitteena on ollut luoda selkeää, modernia ja käytettävää tilaa.

Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet Valkeakosken talonäyttelyn teemat, asunnon koko sekä asukasprofiili. Talon sisustuksen yksityiskohtien suunnittelussa ja viimeistelyssä Valkeakoski-teema on voimakkaasti läsnä. Tavoitteena on luoda kokonaisuus, joka on talonäyttelyvieraille mahdollisimman inspiroiva ja mielenkiintoinen.

Vaikka asunto on pieni, on se saatu hyvällä suunnittelulla tilavan tuntuiseksi. Tämän kompaktin kokoisen asunnon kerrosala on 90m2 ja huoneistoala 79m2, mutta silti tähän kotiin on saatu mahtumaan luontevasti kaksi makuuhuonetta, tilava keittiö, takallinen olohuonetila ja vieläpä tehokkaat kodinhoitohuonetilat – saunatiloja unohtamatta! Asunnon yhteydessä oleva terassialue on osa sisustussuunnitteluprojektia.

Projektin aikana viikkopalaverissa on käyty läpi projektin tilanne ja sovittu suunnittelun etenemisvaiheista ja työnjaosta. Projekti on tällä hetkellä edennyt vaiheeseen, jossa suunnittelutiimi on tehnyt yhdessä sisustuksen päälinjaukset, suunnitellut kiinteät ja irtokalusteet sekä käynyt valitsemassa asunnon pintamateriaalit. Suunnittelun aikana muutamia muutoksia on tehty asunnon pohjaan yhteistyössä asiakkaan ja vastaavan työnjohtajan kanssa. Tiimin yhteistyönä on valmistunut näyttelytalon sisätilojen 3D-mallinnus Sketchup -ohjelmistolla!

Sisustussuunnitteluprojekti huipentuu lokakuun lopussa, kun talon sisustussuunnitelma esitellään VAAO:n näyttelyprojektissa mukana oleville.