Valitaanko minut?

Tänään vielä jännitetään tuhansissa kodeissa yhteisvalinnan tuloksia. Joku pompahtaa torstaina riemusta, kun omat toiveet toteutuvat. Joku saattaa olla kallella kypärin, kun vasta toinen tai kolmas hakutoivevaihtoehto toteutuu omalla kohdalla. Jonkun kohdalla valinnat eivät ole natsanneet lainkaan. Äidit ja isät jännittävät yhtä lailla, miten jälkikasvun käy.

Tottahan me kaikki toivomme, että pääisimme sinne, minne toivomme, mutta aina ei käy niin. Ja se ei kyllä haittaa mitään. Onnittele itseäsi opiskelupaikan johdosta! Taputa oikein kunnolla itsellesi! Keittäkää kakkukahvit kotona – nyt on pää auki ammatilliselle urapolulle. Ja tästä se lähtee! Tulevaisuuden ammattilaiset tulevat tekemään aika monenlaista hommaa työvuosiensa aikana, eikä ensimmäinen ammatinvalinta jää määrittämään kovinkaan monen loppuelämää. Mutta yhteen tärkeään asiaan se vaikuttaa. Ensimmäinen ammatinvalinta, loppuun saatetut opinnot, tutkintotodistus ovat ponnahduslauta työelämään. Ensimmäisellä tutkintotodistuksella aukeavat uudet jatko-opintopaikat ja uudet urat.

Jos kotiin tulee masentava tieto, että opiskelupaikka ei tärpännyt – keittäkää kakkukahvit ja tehkää uusi suunnitelma. Vapaita opiskelupaikkoja on tarjolla, VALMAn haku on menossa ja joku suunta löytyy takuu- varmasti.  VAAOn verkkosivuilta löytyy suorahakulomake, jonka voi täyttää ja laittaa tulemaan. Laitamme tietoa vapaista paikoista huomenna. Maailma ei kaadu tähän ja periksi ei anneta!

Ota rohkeasti yhteyttä – maailma odottaa sinua ja me myös!

Mikä susta tulee