VAAO

5.8.2020

VAAOssa käynnistyy syyslukukausi – Tervetuloa opiskelemaan!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Pitkähiuksinen henkilö katsoo kameraan ja pitelee käsissään papereita. Henkilöllä on musta paita päällä ja toisessa kädessä rannekello.

VAAOn syyslukukausi käynnistyy maanantaina klo 9.00 10.8.2020 alkaen. Suomen, toistaiseksi hyvä, koronavirustilanne mahdollistaa paluun. Lähiopetukseen ja työpaikalla työskentelyyn palataan vallitseva koronavirustilanne edelleen huomioon ottaen niin, että oppilaitoksessa on turvallista opiskella ja työskennellä.

Edellytyksenä turvalliselle paluulle on meidän kaikkien vastuullinen yhteistyö. Se tarkoittaa sitä, että VAAOlle tullaan vain täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta (THL.fi). Pyritään yhdessä myös siihen, että turvavälejä noudatetaan mahdollisimman hyvin. Vain noudattamalla annettuja ohjeita meillä on mahdollisimman turvallinen opiskelu- ja työympäristö.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan VAAOssa tarkasti. Varautumisryhmä kokoontuu säännöllisesti tilannekuvapalaveriin ja on valmiina tarvittaviin toimenpiteisiin turvallisen toiminnan takaamiseksi kaikissa olosuhteissa. Etäopetus ja mahdollinen opiskelijaryhmien porrastaminen lähiopetuksessa huomioidaan, mikäli tilanne niin vaatii. On myös hyvä huomioida, että etäopetuksen hyvien käytäntöjen kehittämistä jatketaan, vaikka koronatilanne pysyisikin maltillisena.

Sairaana tai oireisena ei tulla VAAOlle

Sairaana tai oireisena ei VAAOlle saa tulla. Jos minkäänlaisia oireita ilmenee, on jokaisen velvollisuutena hakeutua viivytyksettä kotipaikkakuntansa terveydenhuollosta saamiensa ohjeiden mukaisesti koronatestaukseen. Jokainen oireita tunteva tai altistumista epäilevä voi täyttää arvion voinnistaan omaolo.fi -sivuston kautta.

Käsi- ja ys­ki­mis­hy­gie­nia

Huolellinen ja toistuva käsienpesu sekä käsidesin käyttö ovat tärkeä osa opiskelu- ja työpäivää.  Ei unohdeta sitä nyt, vaikka kesä onkin ollut koronatilanteen näkökulmasta Suomessa hyvä. Yskimiseen ja aivastamiseen käytetään kertakäyttöistä nenäliinaa, jonka jälkeen se pannaan heti roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole, yskitään tai aivastetaan hihaan, muttei käsiin.

Lue lisää THL:n sivuilta.

Riittävät turvavälit

Riittävistä turvaväleistä pyritään pitämään kiinni. Suositus riittäväksi turvaväliksi on yhdestä kahteen metriä.  Erityisesti käytävillä ja aulatiloissa oleskeltaessa tai jonotettaessa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä.

Tauko- ja oleskelutiloissa huomioidaan turvavälit ja toivotaan oleskelun näissä tiloissa rajoittuvan vain minimiin.

Ris­ki­ryh­mään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat toimittavat terveydenhuollosta saamansa todistuksen koulutuspäällikölle. Opinnot pyritään järjestämään opettajan ja opiskelijan yhteistyössä niin, ettei altistumisvaaraa synny.

Opetus- ja ohjaushenkilöstö ohjeistaa opiskelijat tarkemmin syyslukukauden alussa.

Lisätietoja:
Raimo Alarova, kuntayhtymäjohtaja/rehtori, puh. 040 800972
Pirjo Hauvala, koulutusjohtaja, puh. 044 9060273

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö nojaa talon seinään hymyillen kameralle. Hänellä on päällään tumma poolopaita ja vaalea takki.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Eerosta

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun