VAAOlla koronatartunta Jaakkolassa kone- ja tuotantotekniikan alalla

Valkeakosken ammattiopistossa on todettu yhdellä henkilöllä koronavirustartunta. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä tartuntatautiviranomaisten toimesta ja heidät on määrätty karanteeniin ja he noudattavat tartuntatautiviranomaisten ohjeita.

Altistuminen on tapahtunut VAAOn Jaakkola-rakennuksen kone- ja tuotantotekniikan tiloissa 19.-20.10.2020. Altistuneita työntekijöitä on 4 ja opiskelijoita 25.

Kone- ja tuotantotekniikan ala Jaakkolasta sekä varmuuden vuoksi myös talotekniikan ala siirtyvät välittömästi etäopetukseen 30.10.2020 saakka. Opettajat ovat yhteydessä etäopetuksen ohjelmasta perjantain aikana.

VAAO toimii tilanteessa terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan. VAAOlla voi tapauksesta huolimatta opiskella ja työskennellä koronaturvallisuusohjeet huomioiden. Eli muut voivat tulla normaalisti kouluun.

Turvallisen opiskeluympäristön varmistaminen on VAAOn koronavarautumistoimenpiteiden lähtökohta. VAAOlle ei edelleenkään saa tulla, jos kärsii hengitystieoireista. Opiskelijat ja henkilökunta on ohjeistettu huolehtimaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja: Raimo Alarova, kuntayhtymäjohtaja/rehtori, puh. 0400 800972.