VAAO onnittelee Mari Lappalaista!

Kuva: WorldSkills

Mari Lappalainen kisasi maailman parhaiden maalareiden kanssa WorldSkills-kisoissa Abu Dhabissa.
Hän sijoittui hienosti Maalaus ja tapetointi-lajissa kuudenneksi ja ylsi taidoillaan Medallion for exellenceen. Siis maailman kuudenneksi paras maalari ja pohjoismaiden paras!

Ammattitaidon MM-kisat kilpailtiin 14.- 19.10. helteisessä Abi Dhabissa. Tuhat nuorta kilpaili 50 eri lajissa ja suomalaisia osallistui 24 eri lajiin. VAAO onnittelee Maria ja kaikkia kilpailijoita!

Mari Lappalainen valmistui maalariksi VAAOsta 2015. Samana keväänä hän kilpaili ammattitaidon SM-kisoissa ja nappasi äärimmäisen tiukassa kisassa hopeasijan. Kipinä kilpailemiseen jäi itämään ja hän valmentautui Ammattitaidon EM-kilpailuihin, jotka kisattiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016. Jännittävän kisaviikon tuloksena oli 8. sija.

Abu Dhabin kisojen suorituspaikaksi oli rakennettu halliteltta. Sääolosuhteet; suuri ilmankosteus ja lämpötila, aiheuttivat paljon haasteita työtehtävistä suoriutumiseen. Mari onnistui tapetoinnin kokonaisuudessa erinomaisesti,
design-työn sabluunateksteistä tuli täydet pisteet, oven ruiskutyö onnistui hyvin ja muraalityöstä Mari suoriutui nopeasti.

Maria valmensi expertti, lajipäällikkö Kirsti Salo, huippuvalmennusyksikkö Turun ammattiopistosäätiöstä. Onnittelut myös valmentajalle!