VAAO mukana kehittämässä Uruguayn ammatillista koulutusta

Uruguayssa kehitetään ammatillista koulutusta suomalaisen mallin mukaisesti. Projektiin kuuluu monta osa-aluetta, joista VAAOn osuus on suunnitella opetussuunnitelma prosessialan ammatilliselle koulutukselle Uruguayn tarpeisiin, ja tukea sen toimeenpanossa.

Opetussuunnitelmaa on suunniteltu pitkin syksyä verkon välityksellä yhteistyössä uruguaylaisten kumppaneiden kanssa (INEFOP, ANEP, UTU). Nyt opetussuunnitelmaa päästään työstämään myös nokatusten, kun ryhmä uruguaylaisia kumppaneita vierailee tällä viikolla VAAOssa. Ohjelmassa on tutustua lähemmin paitsi prosessialaan, myös muihin suomalaisen ammatillisen koulutuksen ominaispiirteisiin: työpaikalla järjestettävä koulutus, opintojen joustavuus mm. digimenetelmiä hyödyntämällä, henkilökohtaistaminen ja osaamisperusteisuus. Ryhmä kiertää myös prosessialan työpaikoilla tutustumassa koulutus- ja oppisopimuksen toteutukseen käytännössä.

Uruguaylaiset sekä suomessa toimivien projektikumppanien, Haaga-Helian ja EduExcellencen vieraat tutustumassa käytännönläheiseen ammatilliseen koulutukseen VAAOssa. Kuvassa ryhmä tutustuu hiusalan opetukseen isäntien kanssa.