VAAO mukana järjestämässä Taitaja2017-semifinaaleja

Ammatillisen koulutuksen suurin vuosittainen tapahtuma eli ammattiosaamisen SM-kilpailut, Taitajat, on tämän lukuvuoden osalta jo hyvässä vauhdissa. Taitaja2017-finaali käydään toukokuun puolivälissä Helsingin Messukeskuksessa. Sitä ennen kilpaillaan semifinaalit, joissa ratkotaan ketkä pääsevät Helsingin finaaliin kilpailemaan. Semifinaaleja järjestetään ympäri Suomea tammi- ja helmikuussa. Kaikkinensa VAAOlaisia on tämän vuoden semifinaaleissa mukana 28 opiskelijaa ja he kilpailevat yhdessätoista (11) eri kilpailulajissa.

VAAO on mukana myös kolmen Taitaja2017-semifinaalin järjestelyissä. Yhteistyössä Tredun kanssa VAAO järjestää Kauneudenhoito-lajin semifinaalin Tampereella Tredussa 25.1.2017. VAAOsta asiantuntijatyöryhmässä työskentelee lehtori Ritva Kipinä. VAAOn omissa tiloissa järjestetään helmikuussa Talonrakennus, kirvestyöt -lajin semifinaalit. Koko lajin semifinaalikoordinaattorina toimii VAAOn rakennusalan lehtori Kari Lehtinen ja hän vastaa kilpailujärjestelyistä.

Torstaina 26.1.2017 kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla katsomaan Yrittäjyyden semifinaalia Lempäälän Ideaparkkiin. Keskusaukiolla käytävä kilpailu on poikkeuksellisesti yleisölle avoin. Lempäälän semifinaaleihin osallistuu kuusi kolmen hengen yrittäjyysjoukkuetta kamppailemaan pääsystä Helsingin finaaliin. Kilpailulajin seuraamisen lisäksi paikalla on mahdollisuus tutustua VAAOn tarjoamiin jatkokoulutusmahdollisuuksiin. Tämä onkin oivallinen päivä esimerkiksi yläasteen opettajille ja opiskelijoille tulla viettämään mukava sekä tiedontäyteinen päivä Ideaparkissa. Kisapaikalla on myös Tyryn yläasteelta kuusi NY-yritystä esittelemässä toimintaansa sekä myymässä tuotteitaan ja/tai palveluitaan. Kilpailujärjestelyistä vastaa liiketalouden ja kaupan opettaja Jan Nigmann.