Suomen suurin joulunäyteikkuna

joulunayteikkunajuliste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eilen, 10.11. alkoi tapahtua! Valkeakosken Torikeskuksessa on täysi työ päällä, sillä koulumme eri alojen opiskelijat toteuttavat yhdessä Suomen suurimman joulunäyteikkunan. Ikkunan avajaistapahtuma järjestetään 26.11.2016 klo 13.00 Valkeakosken Torikeskuksessa.

Idea ikkunaan lähti Torikeskuksen tyhjästä liiketilasta, jota haluttiin hyödyntää yritysten ja oppilaitoksen välisessä yhteistyössä. Tämä ainutlaatuinen projekti tuo yhteen niin Valkeakosken kaupungin ja paikalliset yrittäjät kuin Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat. VAAO:sta projektissa osaamistaan pääsevät näyttämään mm. sisustus-, sähkö-, merkonomi- ja rakennusalan opiskelijat.

Joulunäyteikkuna on 23 metriä pitkä, 4 metriä korkea ja 1,5 metriä syvä. Sisustusalan opiskelijoiden suunnittelemassa joulunäyteikkunassa liikkuu tarina Joulupukin pulmasta, joka on ratkaistava jouluaaton onnistumiseksi. Joulunäyteikkunan tarinassa yhdistyvät kiehtovasti Valkeakosken historia, lapsia kiinnostavat yksityiskohdat sekä joululahjaideat.

Korvatunturilla on ollut täysi touhu lelujen valmistamisessa ja enää paketointi oli tehtävä ennen aattoiltaa. Pukki haroo hajamielisesti pitkää partaansa katsellessaan hämärää pihamaata pirtin ikkunasta.. Aamu on vielä varhainen, mutta ikkunasta näkyvästä lahjatehtaasta loistavat valot.   Yhtäkkiä tehtaan suunnasta kipittää hurjaa vauhtia pieni hahmo lumista polkua pitkin. Se huitoo jo kaukaa pikkuisilla käsillään ja pysähtyy välillä vetämään henkeä. Joulupukki kahmaisee naulakosta lämpöisen takkinsa ja suuntaa tuvan ovelle.  ”Pukki, pukki! Hätätapaus…aivan kauheaa”, sopertaa tupaan rynnännyt tonttu kuivaten silmälasejaan kiireesti nuttunsa helmaan.  ”Mikä hätänä, Kanelikorva?”, Joulupukki huolestuu. ”Lahjapaperit ovat loppu! Joka ikinen rulla on tyhjä, mitä ihmettä me teemme?”, tonttu parkuu hädissään.