VAAO

10.11.2016

Suomen suurin joulunäyteikkuna

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa Suomen suurin joulunäytetikkuna-juliste.

joulunayteikkunajuliste

Eilen, 10.11. alkoi tapahtua! Valkeakosken Torikeskuksessa on täysi työ päällä, sillä koulumme eri alojen opiskelijat toteuttavat yhdessä Suomen suurimman joulunäyteikkunan. Ikkunan avajaistapahtuma järjestetään 26.11.2016 klo 13.00 Valkeakosken Torikeskuksessa.

Idea ikkunaan lähti Torikeskuksen tyhjästä liiketilasta, jota haluttiin hyödyntää yritysten ja oppilaitoksen välisessä yhteistyössä. Tämä ainutlaatuinen projekti tuo yhteen niin Valkeakosken kaupungin ja paikalliset yrittäjät kuin Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat. VAAO:sta projektissa osaamistaan pääsevät näyttämään mm. sisustus-, sähkö-, merkonomi- ja rakennusalan opiskelijat.

Joulunäyteikkuna on 23 metriä pitkä, 4 metriä korkea ja 1,5 metriä syvä. Sisustusalan opiskelijoiden suunnittelemassa joulunäyteikkunassa liikkuu tarina Joulupukin pulmasta, joka on ratkaistava jouluaaton onnistumiseksi. Joulunäyteikkunan tarinassa yhdistyvät kiehtovasti Valkeakosken historia, lapsia kiinnostavat yksityiskohdat sekä joululahjaideat.

Korvatunturilla on ollut täysi touhu lelujen valmistamisessa ja enää paketointi oli tehtävä ennen aattoiltaa. Pukki haroo hajamielisesti pitkää partaansa katsellessaan hämärää pihamaata pirtin ikkunasta.. Aamu on vielä varhainen, mutta ikkunasta näkyvästä lahjatehtaasta loistavat valot.   Yhtäkkiä tehtaan suunnasta kipittää hurjaa vauhtia pieni hahmo lumista polkua pitkin. Se huitoo jo kaukaa pikkuisilla käsillään ja pysähtyy välillä vetämään henkeä. Joulupukki kahmaisee naulakosta lämpöisen takkinsa ja suuntaa tuvan ovelle.  ”Pukki, pukki! Hätätapaus…aivan kauheaa”, sopertaa tupaan rynnännyt tonttu kuivaten silmälasejaan kiireesti nuttunsa helmaan.  ”Mikä hätänä, Kanelikorva?”, Joulupukki huolestuu. ”Lahjapaperit ovat loppu! Joka ikinen rulla on tyhjä, mitä ihmettä me teemme?”, tonttu parkuu hädissään. 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Selfie kolmesta hiusalan opiskelijasta. Kaikki kolme katsovat ja hymyilevät kameralle.

VAAO

Taitaja2023 semifinaaleista kohti finaaliviikkoa!

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun