SAJOn hopeinen ansiomerkki Raimo Alarovalle

Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän kuntayhtymänjohtaja, rehtori Raimo Alarova on pitkän linjan ammatillinen osaaja. Viime vuosina hän on ollut aktiivisesti vaikuttamassa Suomen ammatillisen koulutuksen kehittämiseen. Hän on toiminut SAJO ry:n hallituksessa 7 vuotta, josta vuoden 2017 varapuheenjohtajana ja vuodet 2018-2019 puheenjohtajana. Alarova on toiminut yhdistyksen edustajana useissa mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämistyöryhmissä sekä edustanut yhdistystä ansiokkaasti monissa eri tilanteissa.

Raimo Alarovan koulutus- ja työura on hieno esimerkki siitä, miten hyvin Suomen ammatillisen koulutuksen jatko-opintoväylä ja jatkuva oppiminen toimii. Hän on suorittanut vuonna 1980 elektroniikka-asentajan tutkinnon, jonka jälkeen hän työskenteli erilaisissa alan työtehtävissä ja suoritti tietoliikennetekniikan insinöörintutkinnon. Insinöörin työtehtävät muuttuivat ammatillisen opettajan tehtäviksi ja hän opiskeli opettajaksi. Vuodesta 2002 alkaen Raimo on toiminut nykyisessä tehtävässään Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän johtajana. Työn ohella hän on opiskellut mm. hallintotieteitä sekä kasvatustieteitä ja suorittanut kasvatustieteiden maisterin tutkinnon.

Valkeakosken ammattiopiston (VAAO) toiminta on ollut systemaattisesti laadukasta ja tuloksellista Alarovan johtamana. Hän on tuonut jatkuvan parantamisen ja kokeilemisen kulttuurin VAAOon, ja esimiehenä hän on kuunteleva ja joustava. VAAO sai kunniamaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailussa vuonna 2018, missä teemana oli opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi. Toiminta Tampereen kauppakamarin Valkeakosken kauppakamariosastossa on antanut hänelle vahvan näkemyksen elinkeinoelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyöhön.

Teksti: LEHDISTÖTIEDOTE Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat ry 1.10.2020