NY- ja 4H-yritykset

 

Yrittäjähenkisyyttä tarvitaan niin opiskelussa kuin työelämässä. Tämä periaate toteutuu sekä 4H-yrityksissä että NY-yrityksissä. Yritykset toimivat oppimisen polkuina ja niiden kautta yrittäjyys, oma-aloitteisuus, vuorovaikutustaidot, vastuun ottaminen, ongelmanratkaisutaidot, tiimityöskentely sekä muut työelämässä tarvittavat taidot kehittyvät käytännön kautta. Yrittäjyyttä voi myös opinnollistaa.

4H-yrityksen voi perustaa 13-28-vuotias henkilö. Yrityksen voi perustaa itsenäisesti oman itse valitun yritysohjaajan tuella tai yritystoiminnasta kiinnostunut voi käydä 4H-yrityskoulutuksen. Yrittäjyys edellyttää aina 4H-yhdistyksen jäsenyyttä. Lisätietoja löydät Oma 4H-yritys -sivuilta tai Valkeakosken 4H-yhdistyksestä.

Ny Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa nuoret suunnittelevat itse yrityksen liikeidean ja tuottavat liikeideansa mukaisia palveluja ja tuotteita miniyritystoimintana. Ohjelma on aina osa oppilaitoksen opetusta ja opettaja määrittää ohjelman toiminta-ajan. Lisätietoja opettajalle ja opiskelijoille Vuosi yrittäjänä-ohjelman verkkosivulta.