Olen Ville Tappura, Lempäälästä. Valitsin metallialan opinnot, koska VAAOlle oli helppo kulkea ja metallialan työt ovat kiinnostaneet aina. Olen tehnyt metallialan töitä pienestä pitäen, Vaarin kanssa. Vaari on eläköitynyt ammattikoulun opettaja.

VAAO on sopivan pieni oppilaitos, täällä oppii tuntemaan kavereita ja opettajia. Kahvio on hyvä!

Opinnot sujuivat hyvin, ei ollut ongelmia. Olin ensimmäisenä vuonna Steel Vision oy:ssä työssä oppimissa. Viimeksi olin Järvensivun Konepaja oy:llä. Steel Visionissa sahailin ja olin poralla ja hitsasin jonkin verran. Järvensivun konepajalla pääsin jo tekemään kaikkea, jyrsin, hitsasin, porasin ja ajoin trukkia.

Metallialalla opiskelu vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, työtehtävissä pitää keskittyä moneen hommaan. Asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä alalla eikä joustavuudesta haittaa ole.

Ammattiin opiskelu on mukavaa

Metallialan opiskelussa oli mukavinta se, että saa tehdä asioita, joista oikeasti pitää ja joista on kiinnostunut. Pidän eniten haastavista ja tarkkuutta vaativista töistä. Tulevaisuudessa itsenäisesti työskentely kiinnostaa, olla itsensä pomo.

Olen perustanut maaliskuussa 2018 oman yrityksen, Tmi Villen Terästyö, toimialana kone- ja metallialan työt, toivon ryhtyväni täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Vaikka olisin konepajan johtaja, tekisin silti konepajallakin töitä, minusta ei välttämättä ole paperihommiin.

Ville

Perustin opiskeluaikana oman yrityksen, Tmi Villen Terästyön.