Olen Matti Mikkola, valmistunut koneasentajaksi VAAOsta. Perheellä on kuljetusalan yritys, Oy Mikkola Markku K.E. Valitsin metallialan, opinnoista sain taidot työskentelyyn perheyrityksessä, tämä oli minulle hyvä valinta.

Olen ollut 3-vuotiaasta lähtien perheyrityksen konehallissa, joten jonkunnäköinen käry on joka asiasta ollut eli ihan mitään täysin uutta ja ihmeellistä ei ole tullut opinnoissa vastaan. Konehallissa on aina joku huoltomies kouluttanut minua ja perhekin on kannustanut tekemään paljon asioita.

Pystyin vaikuttamaan koneasentajan opintoihini valinnaisilla opinnoilla ja sillä, mitä halusin oppia. Osan opinnoistani suoritin perheyrityksessä. Opiskelu oli joustavaa, välillä koulussa, välillä murskalla pyörökonekuskina. Olen ollut tyytyväinen, että opinnot sujuivat näin.

Työssä oppimassa olin SGN Agricenterillä ja Heavysepät Oy:llä. Työssä oppimisen jaksot olivat todella hyödyllisiä minulle.

Rutiinitöitä on kiva tehdä, kuitenkin tykkään aina vähän kaikesta erilaisesta. Jos minä rakennan kuorma-auton näyttelyyn, teen siitä omannäköisen, en kopioi ketään muuta. Eri koneiden ja laitteiden korjaukset ovat mukavia. Paras homma VAAOssa oli, kun hitsasimme rakenteiden kiinnityspisteet suurkoneiden tallin runkorakenteisiin.

Yllätyin positiivisesti, kuinka joustavaa opiskelu oli ja pääsin suunnittelemaan opintojani. Opin kärsivällisyyttä, se on auttanut minua varsinaisessa työelämässä. Olen oppinut ajanhallintaa, välillä joutuu työkoneessa odottelemaan, niin silloin voi hoitaa muita asioita puhelimella.

VAAOsta parasta on joustavuus, pystyin tekemään töitä koulun ohessa. Jatkan perheyrityksessä ja tulevaisuudessa yrittäjänä.

Matti

Pienestä pitäen konehalli tullut tutuksi.