Rovaniemeltä verkonomiksi

Aikaisemmalta ammatiltani olen ravintolakokki, mutta olen työskennellyt aina asiakaspalvelun parissa. Viimeisin vastuutehtäväni oli kalamestari ruokakaupassa. Mutta sitten selkääni tuli paha pullistuma, joka leikattiin. Vuoden yritin tehdä töitä sen jälkeen, mutta hermokivut olivat koko ajan pahemmat.  Kahden vuoden sairasloman aikana puitiin monenlaisia mahdollisuuksia, mikä minusta tulisi isona. Fysiikka ei antanut periksi!

Uudelleenkoulutus osoittautui ainoaksi mahdollisuudeksi tilanteessani.

Puntaroin eri mahdollisuuksia perheellisenä.

Ja kuinka ollakkaan, löysin netistä verkonomi- koulutuksen, joka oli kuin minulle tehty. 

Voinnin kanssa on ollut hankalampia päiviä, jotka olen voinut opiskella pötkötellen sohvalla, ja jopa toipilaana leikkauksen jälkeen potilashotellista käsin.  Joten opiskelu onnistuu mistäpäin vain maailmaa tahansa, omiin olosuhteisiin räätälöitynä. 

Opiskelu etänä vaatii itsekuria ja aikataulutusta, että tehtävät tulevat tehtyä ajallaan. 

Kerran viikossa on yhteinen etäopiskelupäivä, jonka jälkeen saadaan viikon muille päiville itsenäisiä tehtäviä. Kaikki päivät nauhoitetaan, joten jos et pääse osallistumaan, voit itsellesi sopivana hetkenä katsoa nauhoitteen ja tehdä tehtävät. Juuri tämän takia koulutus sopii todella monelle, erilaisissa elämäntilanteissa oleville. Työssäkäyvälle,työttömälle, kaukana koulusta/työpaikasta asuvalle tai kuntoutujalle aivan kuin minäkin. 

Opettajat ovat olleet aina valmiita auttamaan ja todella ymmärtäväisiä minunkin tilanteessani. Ja ryhmä meillä on ollut ihan mahtava.

Tällä hetkellä olen työssäoppimassa työpaikalla. Siellä olen oppinut erilaisia myyntiassistentin tehtäviä. Sain myös mahtavan tilaisuuden tehdä toista näyttöä yhteistyössä VAAOn kanssa, jonka voin toteuttaa ihan kotoa käsin.

Tulevaisuus on hyvin avoin. Aika näyttää mihin minusta on fyysisesti. Toivon saavani työn, jota voisi ehkä jopa tehdä kotoa käsin. Näin voisin myös jatkaa kyvytyrittäjyyttäni korujen parissa. 

Joten haluan sanoa, että jos minä onnistun tässä, onnistut sinäkin!

Janina opiskelee verkossa merkonomiksi Rovaniemeltä. ”Joten haluan sanoa, että jos minä onnistun tässä, onnistut sinäkin!”