Taitaja2020

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuma peruutettu

Koronavirustilanteen ja valtioneuvoston suosituksen perusteella toukokuulle suunniteltua Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumaa ei voida järjestää, vaan tapahtuma perutaan.

”Tapahtuman peruuntuminen on erittäin valitettavaa. Tapahtumaan olisi osallistunut noin 500 kilpailijaa ja erityisesti heidän kannaltaan kilpailun peruuntuminen on harmillista”, toteaa Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhanen.

 

VAAOn semifinalistit 2020

Ajoneuvotekniikka: Samppa Kalenius, Vili Mäkinen

Asiakaspalvelu ja myynti: Manu Ali‐Jaakkola, Nea Jokio, Julia Peltonen

Hiusmuotoilu: Tiia Mäkinen, Noora Vintola. Tiia Mäkinen finaaliin

Kokki: Tinka Leinivaara, Emmi Lindstedt

Lähihoitaja: Leevi Karila, Lilli Laine, Amanda Lakso, Venla Vikman

Tietokoneet ja ‐verkot: Kimi Syrjä

Visuaalinen myyntityö: Miro Erävesi, Alina Viitala. Miro Erävesi finaaliin.

Yrittäjyys (pari kilpailu): Ella Heikkinen, Rasmus Jaskari, Valtteri Kankaanpää, Vilma Koivunen, Tino Niittymäki, Sara‐Jasmin Salminen. Ella Heikkinen ja Rasmus Jaskari finaaliin

Taitaja2020 saapuu Jyväskylään! Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki ja koko kaupunki täyttyvät tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajista 11.–14.5.2020.

Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat, alle 21-vuotiaat nuoret, kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Nelipäiväisessä suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä mittelöidään yläkoululaisten teknisiä- sekä kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu. Tapahtumassa on mukana myös kolme ikärajatonta lajia – puhdistuspalvelut, viherrakentaminen ja CNC-koneistus.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

Tapahtumassa kurkistetaan tulevaisuuden työhön mielenkiintoisten ammattinäytösten kautta, verkostoidutaan sekä hankitaan lisäosaamista monipuolisten seminaarien kautta – ja mikä tärkeintä – innostutaan ja viihdytään! Mukana on myös lukuisia oheistapahtumia, kuten opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten kohtaamispaikka Uratori sekä erilaisia tuotteita, palveluja ja elämyksiä tarjoava Tapahtumatori.

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman teemojen työelämän muutos, elinikäinen oppiminen, yrittäjyys ja kansainvälisyys johdattelemana syntyi tapahtuman slogan Tunne tulevaisuus.

Tapahtumassa nähdään yli 50 lajia ja ammattinäytöstä, joissa mukana on yli 400 kilpailijaa! Osassa lajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita.

Taitaja2019 – Osaamisen iloa!

 

Taitaja2019-finaalit on menestyksekkäästi ohi. Taitaja2019-kisat pidettiin 21.-23.5.2019 Joensuussa. VAAOn koko tiimi teki huippusuorituksen! Kultaa tuli Julia Peltoselle Asiakaspalvelu ja myynti -lajista. Autonasennuksessa Kalle Vuorinen voitti hopeaa. Nino Pajunen pääsi 5.sijalle lajissa Visuaalinen myyntityö,  samoin viidennelle sijalle tulivat Hanna Nissi ja Veera Vartiainen, Taloushallinto ja Hiusmuotoilussa Tiia Mäkinen oli kuudes.

VAAO onnittelee kaikkia menestyneitä taitajia – erityiset onnittelut mitalikaksikolle!

Taitaja2019-semifinaaleihin lähti suuri määrä VAAOlaisia opiskelijoita. Noin 40 opiskelija Valkeakosken ammattiopistosta (VAAO) osallistui kilpailuihin. VAAOn opiskelijat osallistuivat ensin semifinaaleihin, joiden kautta valittaan kilpailijat toukokuussa järjestettävään finaaliin. Taitaja2019 -tapahtuma on monitoimihalli Joensuu Areenalla ja sen vieressä olevassa jäähallissa, harjoitushallissa sekä niiden piha-alueilla. Tunnelma, osaamisen ilo ja tekemisen meininki välittyvät laajasti myös muualla! Teemana on ”Osaamisen iloa”. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumassa pääsee koettelemaan taitojaan, on se myös tärkeä verkostoitumispaikka.

www.taitaja2019.fi

Taitaja-kisa on vuosittain järjestettävä ammattitaidon SM-kilpailu, jossa nuoret kilpailevat noin 45 eri ammattialalla. Kilpailijoita finaaleihin on tulossa kaikkiaan yli 400. Taitajatapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää.

Joensuu kutsuu: VAAOn finalistit sekä kilpailuhuoltajat

Autonasennus, Kalle Vuorinen , AUTO16, kilpailuhuoltaja Mika Teinilä

Asiakaspalvelu ja myynti, Julia Peltonen, LIPEKV17, kilpailuhuoltaja  Petri Kautto

Hiusmuotoilu Tiia Mäkinen, HIPE17, kilpailuhuoltaja Ritva Ikonen

Visuaalinen myyntityö Nino Pajunen, LIPEAS16, kilpailuhuoltaja Sanna Toijala

Taloushallinto Hanna Nissi, LIPETA16, kilpailuhuoltaja Kirsti Sand

Taloushallinto Veera Vartiainen, LIPETA16, kilpailuhuoltaja Kirsti Sand

Joukkueenjohtaja: Mia Salminen, Skills koordinaattori

VAAOn Taitaja2019 -semifinalistit 

Autonasennus Jakka Kalle, Peltoniemi Iiris, Viik Vili, Vuorinen Kalle. Kilpailuhuoltaja Teinilä Mika

Asiakaspalvelu ja myynti Jokio Nea, Peltonen Julia, Sappinen Leo. Kilpailuhuoltaja Kautto Petri

Hiusmuotoilu Mäkinen Tiia. Kilpailuhuoltaja Ikonen Ritva finaaliin

Lähihoitaja Piippo Aada, Setälä Elena. Kilpailuhuoltaja Maatraiva Pirkko

Visuaalinen myyntityö Ilomäki Anni, Pajunen Nino, finaaliin. Kilpailuhuoltaja Toijala Sanna

Yrittäjyys (joukkuekilpailu) Ali-Jaakkola Manu, Heikkinen Ella, Helin Eevi, Huhtala Olivia, Kuosmanen Noora, Laivuori Kurt, Lehto Oskari, Lella Rosa, Majalahti Rasmus, Niittymäki Tino, Repo Julius, Salo Emilia, Skaffari Aapo, Syrjä Kimi, Vataja Matias. Kilpailuhuoltajat Sand Kirsti, Kautto Petri

Taloushallinto Nissi Hanna, Vartiainen Veera. Kilpailuhuoltaja Sand Kirsti