Palvelut

Informaatiokeskus

 

 

Informaatiokeskuksen palveluihin kuuluvat lainaus-, käsikirjasto- ja tietopalvelu. Omien kokoelmien lisäksi aineistoa voidaan tilata kaukopalveluna muista kirjastoista. Kirjaston käyttöoikeus on Valkeakosken ammattiopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla.

Lainaus
Lainausoikeuden saa ensimmäisellä kerralla lainatessaan esittämällä kuvallisen henkilökortin. Kaikkien lainattavien aineistojen laina-aika on yksi viikko. Lainat saa uusia viisi kertaa, ellei niihin ole tehty varauksia. Lainassa olevan aineiston varaus on maksutonta. Omia lainatietoja voi tarkastella PrettyLib-verkkokirjastosta, jossa myös lainojen uusiminen ja varaus sujuu helposti. Saapuneesta aineistosta ilmoitetaan tekstiviestillä. Kauneudenhoitoalan opiskelijoilla on mahdollisuus lainata informaatiokeskuksesta myös kampaustarvikelaatikoita, hiuslisäkkeitä, siveltimiä ja työvaatteita. Sanomalehdet ja aikakauslehtien uusin numero ovat luettavissa vain kirjastossa. Lainat palautetaan informaatiokeskukseen palvelutiskille, palautuslaatikkoon tai postitse. Palauttamattomista lainoista lähetetään muistutus tekstiviestillä ja lasku.

Tietopalvelu
Tiedonhaun apuvälineenä on käytettävissä useita tietokantoja ja hakupalveluita. Informaatiokeskuksen sivuilla olevasta Tiedonhaku-linkistä pääsee helposti tärkeimpiin tiedonlähteisiin ja muiden kirjastojen verkkopalveluihin. Autamme kaikissa tiedonhankintaan liittyvissä asioissa.

Kaikille uusille opiskelijoille järjestetään opintojen alkaessa tutustuminen kirjastoon ja oman opiskelualan tiedonhaun opetusta.

Tietokoneet

Informaatiokeskuksessa on opiskelijoiden käytettävissä 20 nettiyhteydellä varustettua tietokonetta. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10, joten kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtainen tunnus. Tunnuksen saa opintojen alussa. Informaatiokeskuksen tiloissa toimii langaton verkko.

Tulostus ja skannaus
Informaatiokeskuksessa on väritulostin, jonka käyttö on maksutonta opiskelutehtävien tulostamiseen. Skanneria voi käyttää kuvien digitoimiseen. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

Kopiointi
Informaatiokeskuksessa on käytettävissä kopiokone, jonka käyttö on maksullista. Kopioiden hinnat:

A4 0,30 €

A3 0,50 €

Kansitus
Opintoihin liittyvät raportit on mahdollisuus saada liimasidonnalla muovikansiin. Kansien koko on 10-25 sivua tai 25-40 sivua A4-kokoisia arkkeja. Hinta 4 €.

Chromebookit
Opiskelijat voivat lainata informaatiokeskuksesta myös Chromebookeja. Ne toimivat langattomassa verkossa tai muulla opiskelijan itselleen hankkimalla nettiyhteydellä. Laitteiden laina-aika on 4 viikkoa.

VHS/DVD-laite ja digitointi
Informaatiokeskuksessa on käytettävissä televisio ja nauhuri DVD-levyjen ja vanhojen VHS-kasettien katseluun ja digitointiin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteen käytössä. Digitointiin varataan etukäteen aika informaatiokeskuksesta.