Sanna valmistui maalariksi 2014. Takana oli hienot kolme vuotta, ja ensimmäinen työpaikkakin löytyi työssäoppimispaikasta.

Oli kuitenkin sattumaa että Sanna päätyi opiskelemaan pintakäsittelyä: ensimmäisenä hakutoiveena oli kosmetologin paikka. ”Hyvä että päädyin pikä-puolelle! Ensimmäisen vuoden mietin onko tämä minun alani, mutta kun pääsi tekemään ja näkemään kättensä jäljen niin pikkuhiljaa varmistui tunne että tämä on minun juttuni. Tuntui hyvältä nähdä tuloksia.”

Lisämausteensa opiskeluihin teki se, että Sanna suoritti kaksi työssäoppimisjaksoa Suomen rajojen ulkopuolella. Ensimmäinen matka vei Unkariin heti ensimmäisenä opiskeluvuotena. Mukana oli neljä opiskelijaa, ja lomamökkien ulkomaalaus hienoissa maisemissa oli hyvä kokemus. ”Mieleen jäi rento tunnelma, kielihaasteet ja se, että meillä täällä Suomessa on kyllä aika tarkat säännöt!” Kolmantena opiskeluvuotena Sanna suuntasi Viroon Palanderien Ontika-kartanoon. Hän maalasi hotellihuoneita ja pääsi mukaan tyylikkään kartanon tunnelmiin. ”Erilainen työkulttuuri ja uudet kokemukset olivat mahtavia”, Sanna miettii aikaa Virossa. Suomessa hän suoritti työssäoppimisjaksonsa Kuerkievari-projektin parissa, lähellä Ylläs-tunturia.

Nykyään Sanna työskentelee pienessä firmassa jossa viihtyy hyvin. Työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Välillä Sannan tapaa myös sijaistamassa pintakäsittelypuolen opettajia. ”Mukavaa tuntea olonsa hyödylliseksi kun osaa ihan oikeasti auttaa ja opastaa tulevia maalareita!”

Sanna-opiskelijatarinat

Sanna

Ensimmäinen työpaikka löytyi työssäoppimispaikasta