Maalari-Marin matka

Finaalipaikka EuroSkills 2016 Ammattitaidon EM-kilpailuun Göteborgiin ratkesi maalari Marin osalta onnekkaasti. Mari voitti maalarien kisan EuroSkills-ammattitaidon Euroopan Mestaruuskisojen karsintakilpailussa Mikkelissä.

Mari valmistui VAAOn pintakäsittelylinjalta maalariksi keväällä. Hän suoritti samalla myös ylioppilastutkinnon. Joulukuussa oli edessä EuroSkills-ammattitaidon karsintakilpailut Etelä-Savon ammattiopistolla Mikkelissä, jossa kolme pintakäsittelijä-maalaria kisasivat paremmuudesta ja finaalipaikasta.

-Vahvuuteni kisassa olivat oven maalaus ja nopeus, kertoo valttikorttinsa löytänyt Mari. Oven maalauksen lisäksi tehtävinä olivat tapetointi, kuvan suurentaminen seinälle ja mural-työ.

Nykyään tamperelaistunut Mari suunnittelee jatko-opintoja maalarimestariksi tai insinööriksi. Maalarin töitä on löytynyt vaihtelevasti, sillä kilpailua alalla on paljon. Hänen haaveenaan olisi tehdä enemmän itse valmista maalipintaa, erikoistöitä ja efektejä.

Marilla tämä vuosi kuluu hiomalla niksejä tapetointiin ja maalaamiseen. Joulukuussa 2016 nähdään Göteborin EM-kilpailuissa! – Kaikki on hallinnassa, vakuuttaa maalari rauhallisesti.

Voit seurata Marin valmistatumista Youtubessa

Marin matkaa Göteborgiin sponsoroivat:

Rautia-valkeakoski

 

Toijalan-varikauppa

logo

Mari

Mari

EuroSkills-finalisti 2016