Jennin tie vei pankkiin

Valmistuttuani lukiosta 2007 pidin välivuoden ja työskentelin kultasepänliikkeessä, jossa olin ollut aikaisempina vuosina kesätöissä. Sain vakituisen työpaikan ja nautin todella työstä ja työkaverit olivat mahtava. Opin jatkuvasti uutta tuotteista sekä asiakaspalvelusta ja markkinoinnista. Parikymppisenä kaipasin kuitenkin vielä ammatillista perustutkintoa.

Hain yhteishaussa ammattikorkeakouluihin ja ammattiopistoihin eri puolelle Etelä-Suomea, Hämettä ja Pirkanmaata terveydenhuollon- ja liiketalouden alalle, tietämättä mitä oikeastaan haluaisin tehdä isona. Päädyin opiskelemaan VAAOon, ylioppilaspohjaiseen liiketalouden perustutkintoon. Pelkäsin olevani jo iäkäs ammattiopisto-opiskelijaksi mutta huomasin nopeasti sopivani hyvin joukkoon ja onnistuin luomaan opiskeluaikana pysyviä ystävyyssuhteita ja verkostoja.

Opinnoissani suuntauduin taloushallintoon ja halusin suorittaa työssäoppimiseni työpaikassa, jossa voisin olla sekä asiakaspalvelutehtävissä että tehdä näytöt taloushallinnon osalta. Tämä järjestyi edellisen kesätyöpaikastani Valkeakosken Osuuspankista. Pääsin tutustumaan pankin työtehtäviin laaja-alaisesti työskentelemällä OP-Kiinteistökeskuksessa myyntiassistenttina sekä pankin puolella kassassa, infossa ja asiakasneuvojan tehtävissä ns. päivystyksessä.

Pankkimaailma on kiehtova ja alati muuttuva. Opiskelujen jälkeen palasin kotiseudulleni Riihimäelle, johon rakennutimme puolisoni kanssa neljä vuotta sitten omakotitalon. Pääsin paikalliseen Osuuspankkiin töihin ja sain kokea pankkifuusion 2014, kun työnantajakseni tuli Etelä-Hämeen OP. Olen myös saanut huomata ettei opiskeleminen pääty valmistumiseen, vaan siitä se vasta alkaa. Töideni lomassa olen suorittanut pankkialalla arvostetun APV1-tutkinnon, joka oikeuttaa tekemään säästämistä ja sijoittamista asiakkaiden kanssa.

Tällä hetkellä työskentelen rahoitusneuvottelijana, osallistun pankin somemarkkinointiin, kirjoitan blogeja sekä pidän oman talouden hallinnan oppitunteja koulussa. Työni on monipuolista ja haastaa sopivasti päivittäin. Pankkityö tarjoaa jatkuvaa kehittymistä ja hyvät mahdollisuudet edetä erilaisilla urapoluilla ja vain omat tavoitteet ja maalit ovat rajana. Olen asettanut itselleni omat tavoitteeni ja niiden saavuttamiseksi aloitin töiden ohella korkeakouluopinnot Hämeen ammattikorkeakoulussa. Valmistuttuani liiketalouden tradenomiksi, aion hakea opiskelemaan kauppatieteitä maisteritutkintoon.

Tavoitteita ja maaleja on hyvä olla, mutta elämän on myös hyvä antaa kuljettaa. Ei ole olemassa vääriä vaihtoehtoja, on vain erilaisia elämänpolkuja.

Omaan polkuunsa tyytyväinen,

Jenni

Kokkinen Jenni

Terveiset Jenniltä!

Jennin tie vei lukion ja VAAOn kautta pankkiin. Jennillä on mielenkiintoinen ja monipuolinen työ.