Palvelut

Informaatiokeskus

Informaatiokeskuksen palveluihin kuuluvat lainaus-, käsikirjasto- ja tietopalvelu. Omien kokoelmien lisäksi aineistoa voidaan tilata kaukopalveluna muista kirjastoista. Kirjaston käyttöoikeus on Valkeakosken ammattiopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla.

Lainaus
Lainausoikeuden saa ensimmäisellä kerralla lainatessaan esittämällä kuvallisen henkilökortin. Kaikkien lainattavien aineistojen laina-aika on yksi viikko. Lainat saa uusia viisi kertaa, ellei niihin ole tehty varauksia. Lainassa olevan aineiston varaus on maksutonta. Omia lainatietoja voi tarkastella Verkkokirjastosta, jossa myös lainojen uusiminen ja varaus sujuu helposti. Saapuneesta aineistosta ilmoitetaan tekstiviestillä. Kauneudenhoitoalan opiskelijoilla on mahdollisuus lainata informaatiokeskuksesta myös kampaustarvikelaatikoita, hiuslisäkkeitä, siveltimiä ja työvaatteita. Sanomalehdet ja aikakauslehtien uusin numero ovat luettavissa vain kirjastossa. Lainat palautetaan informaatiokeskukseen palvelutiskille, palautuslaatikkoon tai postitse. Palauttamattomista lainoista lähetetään muistutus tekstiviestillä ja lasku.

Tietopalvelu
Tiedonhaun apuvälineenä on käytettävissä useita tietokantoja ja hakupalveluita. Informaatiokeskuksen sivuilla olevasta Tiedonhaku-linkistä pääsee helposti tärkeimpiin tiedonlähteisiin ja muiden kirjastojen verkkopalveluihin. Autamme kaikissa tiedonhankintaan liittyvissä asioissa.

Kaikille uusille opiskelijoille järjestetään opintojen alkaessa tutustuminen kirjastoon ja oman opiskelualan kirjavinkkausta.

Tietokoneet

Informaatiokeskuksessa on opiskelijoiden käytettävissä 20 nettiyhteydellä varustettua tietokonetta. Kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtainen ammattiopiston Office365-tunnus. Tunnuksen saa opintojen alussa. Informaatiokeskuksen tiloissa toimii langaton verkko.

Tulostus ja skannaus
Informaatiokeskuksessa on väritulostin, jonka käyttö on maksutonta opiskelutehtävien tulostamiseen. Skanneria voi käyttää kuvien digitoimiseen. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

Kopiointi
Informaatiokeskuksessa on käytettävissä kopiokone, jonka käyttö on maksullista. Kopioiden hinnat:

A4 0,30 €

A3 0,50 €

Chromebookit
Opiskelijat voivat lainata informaatiokeskuksesta myös Chromebookeja. Ne toimivat langattomassa verkossa tai muulla opiskelijan itselleen hankkimalla nettiyhteydellä. Laitteiden laina-aika on 4 viikkoa.