Osaaminen huipussaan

Huippuosaajapolulla kulkee opiskelija, joka haluaa mitata omaa osaamistaan kilpailutoiminnan kautta. Kilpailuihin valmentautuminen tapahtuu muiden ammatillisten opintojen yhteydessä, erillisessä valmennuksessa ja/tai työelämässä valmentautuen.

Taitaja-kilpailujen tehtävät pohjautuvat ammatillisten tutkintojen perusteisiin kiitettävän tason mukaisesti. Muut oman alan ammattitaitokilpailut pohjautuvat kilpailun järjestäjien omiin taitotavoitteisiin. Taitajakisoista tiedotetaan lukuvuosittain, muista ammattialojen kilpailuista tiedottavat oman alan opettajat.

Osallistuminen Taitaja-kilpailujen semifinaaliin on huippuosaajapolun yksi tavoite. Taitajakisoihin edetään semifinaalien kautta. Semifinaaleihin osallistuu vuosittain lähes 2000 nuorta. Taitaja-finaaliin pääsy ja siellä Suomen mestaruudesta kilpaileminen ovat osoitus huippuosaajasta.

Taitaja 2023 Espoossa

Espoossa kisataan teemalla #OlePro 8.-11.5.2023

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään ensi vuonna Espoossa. Päävastuullisena toimijana on Omnia. Mukana tapahtumajärjestelyissä ovat myös Ammattiopisto Live ja Keuda.

Taitaja-päätapahtuma järjestetään Espoossa Matinkylän Ilmatar Areenalla 8.-11.5.2023. Tapahtumassa nähdään yhteensä noin 45 kilpailulajia ja ammattinäytöstä, jossa kilpailee yhteensä noin 450 alansa huippuosaajaa. Tapahtumapäivien aikana kisataan myös yläkoulun 7.–9.-luokkalaisten Taitaja9-finaalissa sekä TaitajaPLUS-lajeissa.

Vuoden 2023 kisoihin lähdetään ammattiylpeydellä ja osaamisella

Läpileikkaavat teemat vuoden 2023 tapahtumassa ovat kestävä tulevaisuus, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.​ Vuoden 2023 sloganina toimii ammattiylpeyttä ja osaamista kuvaava #OlePro.

Taitaja2023 Espoo on opiskelijoiden, yritysten ja koulutusten järjestäjien paras kohtaamispaikka sekä kaikille avoin yleisötapahtuma. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan tapahtumaa ja tutustumaan ammatilliseen koulutuksen huippuosaamiseen. Kävijätavoitteemme päätapahtumalle on 75 000 – olethan yksi heistä!

Ota Taitajan kanavat seurantaan ja lähde mukaan matkalle kohti Espoon kisoja

Omniassa Taitaja-toimiston väki on ollut työn touhussa jo hyvän tovin ja Espoon tapahtuman suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Ota seurantaan Taitajan somekanavat FacebookissaInstagramissaLinkedInissäYouTubessaTwitterissä ja TikTokissa ja pääset seuraamaan matkaa kohti Espoon kisoja.

 

Taitaja2022 Pori

Taitaja tapahtuma porissa

VAAOn Taitajasemifinalistit 2022

Aku Tynskä – Tietokoneet ja verkot (kilpailuhuoltaja Henri Sihvonen)
Janita Andersson, Senni Isoaho – Hiusmuotoilu (kilpailuhuoltaja Ritva Ikonen) Janita Andersson finaaliin.
Ella Kauppinen, Onni-Ville Kokko, Saara Järvinen – Asiakaspalvelu ja myynti (kilpailuhuoltaja Petri Kautto) Onni-Ville Kokko finaaliin.
Pinja Orell, Veera Ruhanen – Lähihoitajat (kilpailuhuoltaja Pirkko Maatraiva)
Roope Vilpas, Santtu Lingren,  Matti Nukari, Eemeli Kivi, Jenna Rinne, Chaima Bouasker, – Yrittäjyys (kilpailuhuoltaja Jan Nigmann)

Huippuosaajapolku voi jatkua valmistumisen jälkeenkin

Perustutkinnon suorittaneella opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa  EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuihin.

Lisätietoja

SKILLSvastaava Mia Vepsäläinen
puh. 044 906 1113
mia.vepsalainen(at)vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.