Oivallista oppilaitosruokaa

VAAOn suurkeittiön elintarvikkeiden käsittely-, valmistus- ja tarjoiluprosessi luokiteltiin elintarvikevalvontasuunnitelmaan sisältyvässä tarkastuksessa korkeimpaan A-laatuluokkaan. Jo kolmena vuonna peräkkäin VAAOn keittiö on saanut Oiva-raportissa kaikista seurantakohteista täydet pisteet. Oiva-raportti on tullut käyttöön vuonna 2014. Elintarvikevalvontatarkastuksessa seurataan mm. keittiö- ja säilytystilojen yleistä siisteyttä, puhtautta ja järjestystä sekä kirjauksia omavalvontasuunnitelmaan. Omavalvontasuunnitelmaseurantaan kirjataan mm. elintarvikkeiden vastaanottolämpötilat, ruokien valmistus- ja tarjoilulämpötilat sekä otetaan näytteet kaikista ruuista myöhempää mahdollista tarkastusta varten. Viikoittain kirjataan siivoussuunnitelmanmukaiset viikkosiivoukset. Jokainen keittiön henkilökuntaan kuuluva tekee tarvittavan seurannan prosessissa omalla työalueellaan.

• Raaka-aineiden tilauksista aina asiakkaan lautaselle saakka koko prosessi on keittiöllämme huolella suunniteltu, toteutettu ja valvottu, kertoo suurtalousesimies Tuula Mäkinen VAAOsta.

• VAAOn suurkeittiö tarjoaa monipuolista kouluruokailusuositukset täyttävää ruokaa opiskelijoille ja lounaan lisäksi on tarjolla myös aamupuuro.

Oiva-raportti tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon sitä mukaa kun elintarvikevalvontaviranomaiset tekevät tarkastuksia. Oiva-raportin näet yrityksen sisäänkäynnin yhteydessä esim. oven vieressä, myyntitiskillä tai yrityksen internet-sivulla. VAAOssa Oiva-raportin löydät opiskelijaravintolan sisäänkäynnin vieressä olevalta ilmoitustaululta.

 

oiva-raportti

VAAOn oivallisen arvion ansainnut opiskelijaravintolan henkilökuntaa