VAAO

23.8.2018

Minun tieni uuteen ammattiin

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Valmistunut opiskelija leikkaa asiakkaan hiuksia. Hän hymyilee kameralle.

Laura Jussila, yo, tradenomi, parturi-kampaaja

”Valmistuttuani VAAOsta parturi-kampaajaksi viime keväänä avasin heti oman liikkeen Rough Cut`n. Minulle tarjottiin mahdollisuutta vuokrata VAAOsta oma, valmiiksi tähän työhön varusteltu tila Väinölä-rakennuksen toisesta kerroksesta. VAAOssa on kehitetty yrittäjämäisiä oppimisympäristöjä ja parturi-kampaamon tila on tarkoitettu yrittäjämäiseen toimintaan ja opiskeluun. Se on varusteltu siten, että VAAO voi tarjota mahdollisuuden yritystoimintaan ja omien siipien kantavuuden testaamiseen valmistumisen jälkeen.

Kala- ja lihamestarin hommissa minulla meni 16 vuotta. Oli vaan semmoinen juttu, että omasta mielestäni siinä hommassa ei jäänyt riittävästi aikaa asiakkaalle. Työ kaupan alalla kun on hyvinkin hektistä. Ajatus alan vaihtamisesta kohdallani alkoi aluksi ihan vitsinä kavereiden kesken. Ajatus jäi kuitenkin muhimaan. Pari vuotta meni pähkäillessä ennen kuin alan vaihdosta tuli sitten totta.

Kampaajan työ ei ole, toisin kuin yleisesti luullaan, pelkästään pinnallista työtä. Toki se on sitäkin, mutta työ on itseasiassa kokonaisvaltaista asiakkaan hoitamista. Syvin olemus työssäni on voimaannuttaa asiakas. Silloin tunnen onnistuneeni.

Opiskeltuani ja valmistuttuani voin todeta, että VAAOssa on hyvä ammatillinen koulutus. Hiusala työllistää hyvin tähän työhön motivoituneita. Työllistymiseen on monenlaisia vaihtoehtoja. Alalla voi edetä esimieheksi.  Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakouluun ja valmistua estenomiksi tai vahvistaa osaamistaan jollakin muulla alalla. Ammattikorkeakoulun ja riittävän työkokemuksen jälkeen myös ammatillisen opettajan opinnot ovat yksi vaihtoehto. Kampaamoalalla on käynnissä sukupolvenvaihdos. Yrittäjäksi voi lähteä esimerkiksi ostamalla myynnissä olevan liiketoiminnan. Työllisyysnäkymät ovat hiusalalla muutenkin hyvät.

Sydämellisesti tervetuloa alalle!”

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun