VAAO

7.3.2016

Mikä sinusta tulee isona – suunta kohti ammatillista osaamista!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO kuvakollaasi, parturi-kampaaja käsittelee asiakkaan hiuksia, talonrakentajat tutkivat piirustuksia ja lähihoitaja hoitaa asiakasta

Yhteishaku on parhaillaan käynnissä. Ysiluokkalainen tai abi miettii, minne hakisi opiskelemaan. Suku ja ystävät ovat ehkä kyselleet ”Mikä sinusta tulee isona?”. Hassu kysymys. Mistä sitä voi tarkkaan tietää, mitä tulee isona tekemään. Mitä se iso edes tarkoittaa. Ei kovin moni aikuinenkaan varmasti osannut alle kaksikymppisenä sanoa, mitä tekee vaikka 40 vuoden iässä.

Jos vielä mietit valintaa, muista nämä:

  • Tänä päivänä ammatillinen urapolku alkaa perustutkinnosta. Ensimmäisellä perustutkinnolla vastavalmistunut ammattilainen lähtee liikkeelle työelämän tai jatko-opintojen kentällä. Älä mieti, valitsetko nyt varmasti oikean alan, vaan lähde rohkeasti liikkeelle. Tulevaisuuden työelämässä uusia ammatteja syntyy ja vanhoja häviää. Työurat pilkkoutuvat ja oma työ on jatkuvassa muutoksessa. Joudut joka tapauksessa kasvattamaan omaa ammatillista osaamistasi tulevaisuudessa. Väärää valintaa ei ole.
  • Mieti, millaista työtä haluat tehdä ja suuntaa valintaasi sen mukaan. Kaikissa töissä tarvitaan muun muassa yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja, ongelmaratkaisutaitoja, luovuutta, valmiuksia sopeutua muutoksiin, yritteliäisyyttä ja teknologiaosaamista.
  • Osaaminen on paras ammatillinen pääoma. Sitoudu siihen, mitä opiskelet. Tarvitset kaikkia niitä tietoja ja taitoja tulevaisuudessa – sinun on osattava oma hommasi. Myös ruotsit, enkut, matikat ja muut kuuluvat ammattilaisen reppuun.
  • Työelämä kaipaa hyviä tyyppejä – ole sellainen!

 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun