Kumppanuussopimuksia ammattiosaamisen ylläpitämiseksi kone- ja metallialalla

Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto (VAAO) ja 10 oppilaitoksen toimialueella toimivaa kone- ja metallialan yritystä tiivistävät entisestään yhteistyötä. Ensimmäisenä vaiheena on KOMEklusterin perustaminen ja siihen liittyvän kumppanuussopimuksen tekeminen ja allekirjoittaminen. Sopijaosapuolet sitoutuvat kehittämään yhteistä kumppanuuttaan ja syventämään olemassa olevaa yhteistyötä.

Kumppanuusyritykset ovat: Elecster Oyj, Elemec Oy, Kumera Machinery Oy, Levy- ja teräsrakenne Horsmalahti Oy, SKS Toijala Works Oy, Steel Vision Oy, TKM TTT Finland Oy, UPM Kymmene Oyj, Valmet Technologies Oy ja Viialan teräsrakenne Oy.

Yhteisen tahtotilan osoituksena kumppanuussopimukset allekirjoitettiin perjantaina 11.3.2016 klo 13.00 järjestettävässä tilaisuudessa VAAOn kone- ja metallialan tiloissa.

Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on yleisesti kone- ja metallialan vetovoimaisuuden parantamista ja muutenkin oppilaitoksen ja yritysten välisen yhteistyön kehittäminen. Tavoitteena on alan julkisuuskuvan parantaminen imagollisesti ja myös viestiä, että alalla tarvitaan osaajia myös tulevaisuudessa.

Yrityskohtaisesti sopimuksen tarkoituksena on VAAOn koulutus- ja asiantuntijaosaamisen ja yritysten tarpeisiin perustuvan kumppanuuden kehittäminen sekä yhteisten tavoitteiden ja siitä syntyvän lisäarvon saavuttaminen.

Kumppanuussopimuksen sisältönä on mm. työssäoppimisen, erilaisten koulutusten ja alihankintatöiden sekä alan markkinointiyhteistyön lisääminen ja kehittäminen.

Tavoitteena on jatkossa allekirjoittaa kumppanuussopimukset kaikkien yhteistyöyritysten kanssa.

Lisätietoja:
Raimo Alarova
kuntayhtymän johtaja/rehtori
0400 800972
raimo.alarova(at)vaao.fi

IMG_8973IMG_8990