Koulutushaku:
Kosmetologi

Koulutuksen tavoite

Kosmetologit ovat ihonhoidon ammattilaisia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia hyvää oloa, terveyttä ja kauneutta tuottavia hoitoja. He hoitavat asiakkaiden ihoa, opastavat itsehoidossa, myyvät kosmetiikkatuotteita, ehostavat ja opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Alalla työskentely edellyttää reipasta, oma-aloitteista ja positiivista asennetta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa. VAAOssa toimii oma kauneushoitola, jossa tehdään jo opiskeluaikana monipuolisia hoito- ja palvelukokonaisuuksia asiakkaille.

Kosmetologit toimivat sekä yksityisyrittäjinä että toisen palveluksessa kauneushoitoloissa, kemikalioissa, tavarataloissa, apteekeissa, kylpylöissä, lääkärikeskuksissa ja maahantuojilla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

 • jalka-, käsi-, kasvohoitoja
 • vartalonhoitoja ja erilaisia kylpylähoitoja
 • ihonhoidon ohjausta
 • ehostusta
 • yrittäjyysopintoja

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämisohjelma (HOKS), jonka mukaisesti hänen opintonsa etenevät.

Hius- ja kauneudenhoitoalan e-perusteet (1.8.2018)

Koulutukseen hakeminen jatkuvan haun kautta

 1. Hakuaika 1.2. – 8.4.2018 Valintaprosessin aloitustilaisuus järjestetään ti 10.4.2018 klo 16.00 – 18.00  Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski, Väinölä rakennus, 3.krs luentosali.
 2. Valintaprosessin aloitustilaisuus on pakollinen, eikä siihen lähetetä erillistä kutsua. Tilaisuudessa saat tietoa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon koulutuksesta ja teet kirjallisia tehtäviä. Tuo mukanasi tähän koulutukseen liittyvät opiskelu- ja työtodistuskopiot. Kopioita ei palauteta.
 3. Aloitustilaisuuteen osallistuneista valitaan osa henkilökohtaiseen haastatteluun.  Kutsut haastatteluun lähetetään sähköpostilla. Haastattelut toteutetaan 23. – 25.4.2018
 4. Tiedot valituille lähetetään kirjeitse viikolla 19.
 5. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 27.5.2018 mennessä.
 6. Opiskelu alkaa 20.8.2018. Koulutus on päätoimista päivä/ilta monimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
 7. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
 8. Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Kosmetologi

Ihon hoidon osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Yhteishaku 2018 ammatilliseen koulutukseen on päättynyt.
Koulutus alkaa 8.8.2018

Hae yhteishaussa

Jatkuva haku

1.2.-8.4.2018
Koulutus alkaa 20.8.2018

Jatkuva haku

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö Maarit Metsäsalo
puh.  044 906 0295
maarit.metsasalo(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.