Koulutushaku:
Kosmetiikkaneuvoja

Oletko kiinnostunut kauneudenhoidosta, ehostuksesta ja myyntityöstä? Tule opiskelemaan kosmetiikkaneuvojaksi VAAOon ja opit näitä taitoja. Pääset opinnoissasi perehtymään mm. ihon- ja kauneudenhoitoon sekä alan myyntityöhön.

Koulutuksen tavoite

Kosmetiikkaneuvojat  ja kosmetologit suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia hyvää oloa, terveyttä ja kauneutta tuottavia hoitoja. He hoitavat asiakkaiden ihoa, opastavat itsehoidossa, ehostavat ja opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Tuotteiden ja palveluiden myyni on merkittävä osa työtä. Kosmetiikkaneuvojia ja Kosmetologeja työskentelee myös erilaisissa maahantuonti- ja myynti, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä viihde- ja media-aloilla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Osaamisalan sisältö

Opiskelussa pääpaino on erilaisten käsittelyiden käytännön harjoittelussa. Tärkeä osa oppimista on osata asettua asiakkaan asemaan olemalla itse harjoitusasiakkaana kaikissa erilaisissa ihon ja hiusten käsittelyissä. VAAOssa toimii oma parturi-kampaamo ja kauneushoitola, joissa pääsee jo opiskeluaikana tekemään asiakastöitä. Koulutuksen aikana saa vahvan asiakaspalvelukokemuksen, josta on hyötyä millä alalla tahansa.

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Tutkinnon muodostuminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan e-perusteet

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

  • Hakuaika on 1.4.2019 – 31.7.2019
  • Valintaprosessin aloituspäivä järjestetään pe 2.8.2019 klo 10-15 Valkeakosken ammattiopistossa Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski (Väinölä-päärakennus), kokoontuminen 2. krs kahvion aulatilaan. Valintaprosessin aloituspäivä on pakollinen eikä siihen lähetetä erillistä kutsua. Tilaisuudessa saat tietoa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon koulutuksesta ja teet erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä. Tuo mukanasi tähän koulutukseen liittyvät alkuperäiset opiskelu- ja työtodistukset sekä niiden kopiot (kopioita emme palauta).
  • Tiedot valituille lähetetään kirjeitse viikolla 32.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.8.2019 mennessä.
  • Opiskelu alkaa 16.9.2019.
  • Koulutus on päätoimista päivä/ilta monimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
  • Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
  • Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Kosmetiikkaneuvoja

Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on
helmi-maaliskuussa 2020.

Jos olet jäänyt ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa:
Hae jatkuvassa haussa. Sinut voidaan sijoittaa yhteishaussa vapaaksi jääneelle paikalle. Koulutus alkaa 7.8.2019. Sinuun otetaan yhteyttä.

Jatkuva haku

Koulutus alkaa: 16.9.2019
Hakuaika: 1.4.-31.7.2019
Valintaprosessin aloituspäivä 2.8.2019 klo 10-15 on hakijalle pakollinen (ei erillistä kutsua).

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Maarit Metsäsalo
puh. 044 9060 295
maarit.metsasalo(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.