Koulutushaku:
Kosmetiikkaneuvoja

Oletko kiinnostunut kauneudenhoidosta, ehostuksesta ja myyntityöstä? Tule opiskelemaan kosmetiikkaneuvojaksi VAAOon ja opit näitä taitoja. Pääset opinnoissasi perehtymään mm. ihon- ja kauneudenhoitoon sekä alan myyntityöhön.

Koulutuksen tavoite

Kosmetiikkaneuvojat  ja kosmetologit suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia hyvää oloa, terveyttä ja kauneutta tuottavia hoitoja. He hoitavat asiakkaiden ihoa, opastavat itsehoidossa, ehostavat ja opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Tuotteiden ja palveluiden myyni on merkittävä osa työtä. Kosmetiikkaneuvojia ja Kosmetologeja työskentelee myös erilaisissa maahantuonti- ja myynti, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä viihde- ja media-aloilla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Osaamisalan sisältö

Opiskelussa pääpaino on erilaisten käsittelyiden käytännön harjoittelussa. Tärkeä osa oppimista on osata asettua asiakkaan asemaan olemalla itse harjoitusasiakkaana kaikissa erilaisissa ihon ja hiusten käsittelyissä. VAAOssa toimii oma parturi-kampaamo ja kauneushoitola, joissa pääsee jo opiskeluaikana tekemään asiakastöitä. Koulutuksen aikana saa vahvan asiakaspalvelukokemuksen, josta on hyötyä millä alalla tahansa.

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Tutkinnon muodostuminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan e-perusteet

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

  • Jatkuva haku
  • Koulutus on päätoimista päivä/ilta monimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
  • Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
  • Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Työllisyysrahasto, TE-toimisto).

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Kosmetiikkaneuvoja

Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on
18.2.-10.3.2020.

Jatkuva haku

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Maarit Metsäsalo
puh. 044 9060 295
maarit.metsasalo(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.