Koulutushaku:
Kosmetiikkaneuvoja

Oletko kiinnostunut kauneudenhoidosta, ehostuksesta ja myyntityöstä? Tule opiskelemaan kosmetiikkaneuvojaksi VAAOon ja opit näitä taitoja. Pääset opinnoissasi perehtymään mm. ihon- ja kauneudenhoitoon sekä alan myyntityöhön.

Koulutuksen tavoite

Kosmetiikkaneuvojat  ja kosmetologit suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia hyvää oloa, terveyttä ja kauneutta tuottavia hoitoja. He hoitavat asiakkaiden ihoa, opastavat itsehoidossa, ehostavat ja opastavat henkilökohtaisen tyylin ja ehostustavan löytämisessä. Tuotteiden ja palveluiden myyni on merkittävä osa työtä. Kosmetiikkaneuvojia ja Kosmetologeja työskentelee myös erilaisissa maahantuonti- ja myynti, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä viihde- ja media-aloilla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Osaamisalan sisältö

Opiskelussa pääpaino on erilaisten käsittelyiden käytännön harjoittelussa. Tärkeä osa oppimista on osata asettua asiakkaan asemaan olemalla itse harjoitusasiakkaana kaikissa erilaisissa ihon ja hiusten käsittelyissä. VAAOssa toimii oma parturi-kampaamo ja kauneushoitola, joissa pääsee jo opiskeluaikana tekemään asiakastöitä. Koulutuksen aikana saa vahvan asiakaspalvelukokemuksen, josta on hyötyä millä alalla tahansa.

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Opiskelijalle laaditaan opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaisesti hänen opintonsa etenevät.

Hius- ja kauneudenhoitoalan e-perusteet (1.8.2018)

Koulutukseen hakeminen jatkuvan haun kautta

  1. Hakuaika 1.2. – 8.4.2018 Valintaprosessin aloitustilaisuus järjestetään ti 10.4.2018 klo 16.00 – 18.00  Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski, Väinölä rakennus, 3.krs luentosali.
  2. Valintaprosessin aloitustilaisuus on pakollinen, eikä siihen lähetetä erillistä kutsua. Tilaisuudessa saat tietoa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon koulutuksesta ja teet kirjallisia tehtäviä. Tuo mukanasi tähän koulutukseen liittyvät opiskelu- ja työtodistuskopiot. Kopioita ei palauteta.
  3. Aloitustilaisuuteen osallistuneista valitaan osa henkilökohtaiseen haastatteluun.  Kutsut haastatteluun lähetetään sähköpostilla. Haastattelut toteutetaan 23. – 25.4.2018
  4. Tiedot valituille lähetetään kirjeitse viikolla 19.
  5. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 27.5.2018 mennessä.
  6. Opiskelu alkaa 20.8.2018. Koulutus on päätoimista päivä/ilta monimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
  7. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
  8. Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Kosmetiikkaneuvoja

Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Yhteishaku 2018 ammatilliseen koulutukseen on päättynyt.
Koulutus alkaa 8.8.2018

Hae yhteishaussa

Jatkuva haku

Hakuaika päättynyt 8.4.2018
Koulutus alkaa 20.8.2018

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö
Maarit Metsäsalo
puh. 044 9060 295
maarit.metsasalo(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.