Koulutushaku:
Liiketoiminnan perustutkinto, kansainvälinen osaaja

Koulutuksen tavoite

Kansainväliseen toimintaan suuntautunut merkonomi opiskelee projekteissa ja erilaisissa toimeksiannoissa. Koulutus soveltuu sosiaalisille, joustaville ja tiimityöstä pitäville opiskelijoille. Pääpaino opinnoissa on käytännön tekemisessä, esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisessä, myyntitilanteissa sekä erilaisissa monikanavaisissa markkinointitehtävissä. Opetus toteutetaan aitojen yrityskumppanien kanssa. Opiskelijat osallistuvat aktiivisesti oppilaitoksen markkinointiin somessa ja tapahtumissa. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti ilman oppikirjoja, opiskelijat hyödyntävät monipuolisia tiedonhakukanavia ja oppimismateriaaleja.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle asiakaspalvelu-, myynti- ja tietoteknisten taitojen lisäksi mahdollisuus kehittyä kansainvälisen toiminnan osaajaksi tiiviissä yhteistyössä Valkeakoski Campuksella. Opiskelija voi kartuttaa kansainvälistä osaamista esimerkiksi Hämeen Ammattikorkeakoulun (HAMK) International Business-koulutusohjelmassa tai työpaikalla oppimalla ulkomailla. Opintojen aikana on mahdollista kehittää suullista englannin kielen taitoa oman lähtötason mukaisesti.

AMK-opinnot voi hyödyntää jatko-opinnoissa joko erillisinä opintoina tai osana väyläopintoja. Väyläopinnot suorittamalla opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa merkonomitutkinnon suorittamisen jälkeen Hämeen Ammattikorkeakoulun International Business-koulutusohjelman tradenomiopintoihin ilman valintakoetta.

Tutkinnon suorittaminen on mahdollista myös ilman AMK-osiota, jolloin työpaikoilla ja projekteissa toteutuva oppiminen korostuu. Jokaisen opiskelijan opinnot suunnitellaankin yksilöllisesti ja opintojen toteutukseen ja sisältöön voi itse vaikuttaa. Katso alla olevasta videosta esimerkkejä yksilöllisistä opintopoluista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • asiakaspalvelua ja myyntiä
  • projektissa toimimista ja tiimityötaitoja
  • työyhteisössä toimimista ja verkostoitumista
  • markkinointiviestinnän suunnittelua ja toteutusta
  • sisällöntuotantoa eri kanaviin (mm. verkko, some, videot)
  • tuloksellista toimintaa
  • liiketoiminnan alan huippuosaamista
  • lisäksi opintoja on mahdollista suorittaa HAMK:in Valkeakosken toimipisteessä International Business –koulutusohjelmassa
  • Huom! Voit itse vaikuttaa opintojesi ammatilliseen sisältöön opintojesi aikana

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Liiketoiminnan perustutkinto e-perusteet

Kansainvälisen liiketoiminnan osaaja, merkonomikoulutukseen voi liittää lukio-opinnot. Lue lisää tästä!

Liiketoiminnan perustutkinto, kansainvälinen osaaja

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku
22.2.–22.3.2022

Lisätiedot

toimialapäällikkö
Hyvinvointi ja liiketoiminta
Mikko Siirilä
puh. 044 906 0305
mikko.siirila(at)vaao.fi

 

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.