Koulutushaku:
Datanomi

Koulutuksen tavoite

Datanomi tuntee etätyöskentelyn vaatimukset tietoverkoille sekä osaa määritellä ja asentaa verkkoyhteyksiä – sekä laitteistoja että ohjelmistoja. Datanomi toimii usein tukihenkilönä ja kouluttajana omalla erityisosaamisalueellaan. Datanomi on työpaikalla usein muita avustavassa ja ohjaavassa roolissa tietoteknisissä kysymyksissä. Datanomi toteuttaa monipuolisia sähköisiä ja painettuja julkaisuja. Ammattiopistosta valmistuvilla datanomeilla on hyvät valmiudet toimia myynti- ja myynnin tukitehtävissä tietotekniikka-alalla. Alalla vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua ja yhteistyötaitoja. Muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen datanomille on luontevaa oman yrityksen perustaminen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen sisältö

Opiskelet ammatillisia sisältöjä, kuten

  • tietojenkäsittelyn perusteita
  • ohjelmisto-, verkko-, palvelin- ja laitteistoasennuksia
  • markkinointia
  • kouluttaja- ja yrityskoulutusta
  • Internet on opinnoissa vahvasti mukana: koulutukseen sisältyy niin nettipalvelin kuin asiakassivustojen monipuolinen toteuttaminenkin

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä.

Tutkinnon muodostuminen

Tieto- ja viestintätekniikan e-perusteet

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

Hakuaika on 11.3.2019 – 31.7.2019

Hakuajan päätyttyä valintatilaisuus torstaina 1.8.2019 klo 9.00 Valkeakosken ammattiopistossa, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski. Kokoontuminen Väinölä-päärakennuksen 2. krs kahvion aulassa.

Kaikki koulutukseen hakeneet osallistuvat valintatilaisuuteen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Valintatilaisuus muodostuu lyhyestä henkilökohtaisesta haastattelusta (kesto 1-2 h).

Tieto valituille ilmoitetaan valintatilaisuuden jälkeen sähköpostitse. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 5.8.2019 mennessä.

Opiskelu alkaa 7.8.2019. Koulutuksen kesto on keskimäärin kaksi vuotta. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Käytön tuki

Hae koulutukseen

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on
helmi-maaliskuussa 2020.

Jos olet jäänyt ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa:
Hae jatkuvassa haussa. Sinut voidaan sijoittaa yhteishaussa vapaaksi jääneelle paikalle. Koulutus alkaa 7.8.2019. Sinuun otetaan yhteyttä.

Jatkuva haku

Koulutus alkaa 7.8.2019
Hakuaika: 11.3.2019 – 31.7.2019

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Lisätiedot

koulutuspäällikkö Mikko Siirilä
puh. 044 906 0305
mikko.siirila(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta
puh. (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.