Koulutushaku:
Hygieniaosaamiskoulutus ja -testi

Kohderyhmä

Hygieniapassi vaaditaan, jos

 • käsittelee työssään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita ja
 • työskentelee elintarvikehuoneistossa (esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat)

Mitä hygieniaosaaminen on?

Elintarvikehygieenisellä osaamisella tarkoitetaan elintarvikehygienian perusteiden hallintaa, tietojen ja taitojen jatkuvaa ylläpitoa ja päivittämistä sekä ajankohtaisten alaa/toimipaikkaa/toimintaa koskevien muutosten huomioimista osana yrityksen omavalvontaa.

Elintarvikehygieenistä osaamista koskevat säädökset ja määräys:

Elintarvikehygienian osa-alueet ovat:

Verkkomateriaali

Tietoa elintarvikehygieniasta (Ruokavirasto)
Lisätietoa hygieniapassista löytyy Ruokaviraston sivulta Hygieniapassi

Opiskelijamäärä

14

Koulutuksen hinta

Koulutus ja testi 110 € (sis. alv 24 %) ja pelkkä testi 70 € (sis. alv 24 %). VAAOn opiskelijoille kortti/tutkintomaksu on 20 €.

Ilmoittautumisaika

Koulutukseen hakeudutaan viimeistään päivä (1) ennen koulutuksen alkamista.

Huomioitavaa

Koulutukseen saavutaan ilmoittautumisen mukaisesti ilman erillistä kutsua ellei oppilaitos ilmoita koulutuksen peruuntumisesta. Koulutukseen kokoonnutaan Valkeakosken ammattiopistoon, Vanhankyläntie 2 (päärakennus, 2 krs. aulaan).

Koulutus ja testi on oltava maksettuna ennen koulutuksen alkua joko tilille FI22 5494 0920 1777 65 VAAOkoulutus Oy (kuitti mukaan) tai maksetaan koulutuksen alkaessa käteisellä (ei kortilla) Väinölän päärakennuksen 3. krs palvelutiskille. Tilille maksettaessa viestiosaan tulee merkintä osallistujan nimi ja koulutuksen nimi.

Koulutukseen ja/tai testiin saavuttaessa on todistettava henkilöllisyytensä. Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassa olevat asiakirjat

 • suomalainen henkilökortti
 • suomalainen passi
 • suomalainen ajokortti ja mopokortti
 • suomalainen kuvallinen Kela-kortti
 • ulkomaalainen henkilökortti
 • ulkomaalainen passi
 • muukalaispassi (hyväksytään vain, jos muukalaispassissa ei ole merkintää siitä, että asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • pakolaisen matkustusasiakirja (hyväksytään vain, jos pakolaisen matkustusasiakirjassa ei ole merkintää siitä, asiakirjanhaltijan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta)
 • viranomaisen (poliisin/rajavartiolaitoksen) antama asiakirja, jossa on kopio passista, viranomaisen leima ja maininta siitä, että passi on toistaiseksi viranomaisen hallussa. Tätä asiakirjaa voi käyttää väliaikaisesti henkilöllisyytensä todistamiseen.
 • maahanmuuttoviraston pakolaisille, turvapaikanhakijoille tai muille maahanmuuttajille myöntämä oleskelulupakortti ja oleskelukortti.

Koulutuspaikka

Valkeakosken ammattiopisto, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski, Väinölä: 2. krs aula

Katso opaste

Alkavat koulutukset

Testi 3.2.2020 klo 14
Testi 9.3.2020 klo 14
Testi 6.4.2020 klo 14
Testi 20.4.2020 klo 14
Testi 4.5.2020 klo 14

Lisätietoa

Opettaja Sari Grönroos
044 706 1065
sari.gronroos(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta, (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.