Koulutushaku:
Hitsaajan pätevöittämiskoulutus

Työvoimakoulutus  (nro 683145)

Kuvaus

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille hitsaajille, joilla on alan peruskoulutus tai riittävä alan työkokemus, mutta joilta puuttuu jokin työllistymistä parantava hitsaajan pätevyyskoe. Koulutuksen tavoitteena on saada voimaan kaksi hitsaajan luokkapätevyyttä.

Koulutukseen valittavalla henkilöllä tulisi olla koulutuksen jälkeinen työpaikka tiedossa, koska ilman aktiivista hitsaustyöntekoa pätevyyskokeet vanhenevat puolessa vuodessa. Ilmoitathan tulevan työpaikkasi hakemuksessa, koska koulutukseen valitaan ensisijaisesti henkilöitä, joilla on työpaikasta vähintään alustava sopimus.

Toteutus ja tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hitsaajan pätevyyden (hitsaajan pätevyystodistus) saavuttaminen tai ylläpitäminen joillain/jollakin seuraavista prosesseista:

  • mustalle tai kirkkaalle pienalle
  • levylle
  • tai putkelle.

Levy- ja putkikokeet vaativat lisäksi erillisen pienakokeen.

Enintään kuusi viikkoa kestävä koulutus toteutetaan luokkaopetuksena ja työpajaharjoitteluna. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen henkilökohtaistamissuunnitelma. Koulutuksessa ei ole lomajaksoja.

Lisätietoja

Pirkanmaan TE-toimiston koulutusasiantuntija
Janne Virtala
janne.virtala(at)te-toimisto.fi

Opettaja Ilari Wester,
puh. 044 706 1060
tai 045 3578490, ilari.wester(at)vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.