Koulutushaku:
Sisustusalan ammattitutkinto

”Parasta opiskelussa on ollut monipuolinen koulutussisältö, ammattitaitoiset opettajat sekä luokan hyvä yhteishenki. Koulunkäynti on ollut sujuvaa ja opinnot saa räätälöityä itselle sopivimmaksi.” -Marjo, Sisustusalan ammattitutkinto

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilölle, joka on suorittanut pintakäsittelyn, artesaanin, suunnitteluassistentin tai muun soveltuvan perustutkinnon, tai jolla on työkokemusta sisustus-, myynti-  tai rakennusalalle soveltuvista tehtävistä, ja joka haluaa päivittää ja syventää osaamistaan.

Tavoite

Sisustusalan ammattitutkinnon suorittanut osallistuu laaja-alaisesti sisustusalan työtehtäviin. Työ on asiakaslähtöistä ja käytännönläheistä. Hän voi työskennellä esimerkiksi sisustajana, suunnittelijana tai toteuttajana sisäpintakäsittelyissä. Sisustusalan ammattilainen tekee havainnollisia suunnitelmia asiakkaille ja voi vastata myös suunnitelmien toteutuksesta, tai toimia yhteistyössä rakentajien, arkkitehtien ja sisustusarkkitehtien kanssa.

Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia asiantuntijana tai asiakaspalvelijana alan erikoisliikkeissä. Hän voi myös suunnitella ja toteuttaa näyttely- tai esittelytiloja esimerkiksi messuille, tai showroomeja myymäläympäristöihin. Koulutuksen suorittanut voi toimia myös sisustusalan yrittäjänä. Tarjoamme mahdollisuuden suunnitella omaa yritystoimintaa, kehittyä alan yrittäjäksi tai kehittää jo olemassa olevaa yritystoimintaa.

Sisustusalan ammattitutkinnon e-Perusteet

Opetusjärjestelyt

Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuotokoulutuksena. Monimuotokoulutus tarkoittaa lähi-, etä- ja verkko-opetusta, ohjattuja harjoituksia, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä työssäoppimista.  Omaehtoisella opiskelijalla lähiopetuspäiviä on keskimäärin 12 päivää kuukaudessa. Oppisopimusopiskelijalla on yhteensä noin 54 lähiopetuspäivää koko koulutuksen aikana. Opiskelu vaatii oma-aloitteisuutta ja itseohjautuvuutta. Jos tutkinnon suorittajalla on jo tutkintoon vaadittava osaaminen, hänet voidaan ohjata suoraan tutkinnon näyttöihin.

Toteutus/sisältö

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Sisäpintojen käsitteleminen

Valinnaiset tutkinnon osat (joista valitaan kaksi):

  • Sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö
  • Näyttely- tai esittelytilan rakentaminen
  • Sisustusalan yrittäjänä toimiminen

Opiskelupaikkoja

16

Hinta

Opiskelumaksu 450 €/ koko tutkinto, 200 € /tutkinnon osa. Opiskelumaksusta maksetaan puolet ennen koulutuksen alkua. Opiskelumaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy.

Hakuaika

Jatkuva haku

Koulutuksen kesto

Noin 1,5 vuotta

Koulutusmuoto

Omaehtoinen/oppisopimuskoulutus

Opiskelumuoto

Päivä/monimuotokoulutus

Koulutuspaikka

Valkeakosken ammattiopisto, Väinölä-rakennus, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Menossa olevat koulutukset

15.1.2018 – toukokuu 2019

Lisätietoa

opettaja Sanna Toijala
puh. 044 706 1235
sanna.toijala(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta (03) 574 2314

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.