Koulutushaku:
Taideteollisuusalan ammattitutkinto, sisustaja

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilölle, joka on suorittanut pintakäsittelyn, artesaanin, suunnitteluassistentin tai muun soveltuvan perustutkinnon, tai jolla on työkokemusta sisustus-, myynti-  tai rakennusalalle soveltuvista tehtävistä, ja joka haluaa päivittää ja syventää osaamistaan.

Tavoite

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon, sisustaja, suorittanut osallistuu laaja-alaisesti sisustusalan työtehtäviin. Työ on asiakaslähtöistä ja käytännönläheistä. Hän voi työskennellä esimerkiksi sisustajana alan erityistehtävissä, opastajana tai toteuttajana sisäpintakäsittelyissä. Sisustusalan ammattilainen tekee havainnollisia suunnitelmia asiakkaille ja voi vastata myös suunnitelmien toteutuksesta, tai toimia yhteistyössä rakentajien, arkkitehtien ja sisustusarkkitehtien kanssa.

Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia asiantuntijana tai asiakaspalvelijana alan erikoisliikkeissä. Koulutuksen suorittanut voi toimia myös sisustusalan yrittäjänä. Tarjoamme mahdollisuuden suunnitella omaa yritystoimintaa, kehittyä alan yrittäjäksi tai kehittää jo olemassa olevaa yritystoimintaa.

Opetusjärjestelyt

Opetus toteutetaan monimuoto opetuksena, sisältäen lähi- ja verkko-opetusta mutta painottuen työpaikalla tapahtuvaan koulutukseen.

Toteutus/sisältö

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, Sisustaja

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
 • Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu, 30 osp

Valinnaiset tutkinnonosat joihin tarjotaan opetusta:

 • Sisäpintojen käsitteleminen, 30 osp
 • Sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö, 30 osp
 • Näyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen, 25 osp
 • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Mahdollisuus suorittaa myös muita tutkinnon osia työpaikalla.

Koulutukseen hakeminen jatkuvan haun kautta

 1. Koulutukseen on jatkuva haku
 2. Koulutuksen valintatilaisuus järjestetään tiistaina 4.12.2018. Yhteinen osuus klo 12.00 – 14.00, jonka jälkeen lyhyet henkilökohtaiset haastattelut, tilaisuus päättyy viimeistään klo 16.00. Valintatilaisuus on kaikille hakijoille, eikä siihen lähetetä erillistä kutsua. Paikka: Valkeakosken ammattiopisto, Penttilä rakennus somistamo, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski.
 3. Sinulle lähetetään sähköpostiin ennakkotehtävä vk 48. Tuo ennakkotehtävä ja kopiot tärkeimmistä työ- ja opiskelutodistuksistasi mukanasi tilaisuuteen.
 4. Tieto koulutuksen valinnoista lähetetään kirjeellä viikolla 50.
 5. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 13.1.2019 mennessä.
 6. Opiskelu alkaa ma 28.1.2019. Koulutus on päätoimista päivä/monimuoto-opiskelua. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
 7. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
 8. Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto).

Opiskelupaikkoja

5-8

Hinta

Opiskelumaksu 450 €/ koko tutkinto (sis. 6 tutkinnon osaa), 200 € /yksittäiset tutkinnon osat (VAAO pidättää oikeudet muutoksiin). Opiskelumaksusta maksetaan puolet ennen koulutuksen alkua. Opiskelumaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy.

Koulutuspaikka

Valkeakosken ammattiopisto, Väinölä-rakennus, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski

Jatkuva haku

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan.

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Menossa olevat koulutukset

Sisustusalan ammattitutkinto
15.1.2018 – toukokuu 2019

Lisätietoa

opettaja Sanna Toijala
puh. 044 706 1235
sanna.toijala(at)vaao.fi

Koulutusneuvonta (03) 574 2314

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.