Koulutushaku:




Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija tai baarimestari 

Katso myös: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto,
kokki/tarjoilija

Tarjoilijan tai baarimestarin koulutuksen kohderyhmä

Koulutukseen otetaan ravintola-alalla baareissa ja ravintoloissa työskenteleviä, jotka haluavat suorittaa Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon.

Tarjoilijan tai baarimestarin koulutuksen tavoite

Tarjoilija ja baarimestari ovat asiakaspalvelun sekä ruoka- ja/tai juomatuotteiden ammattilaisia, jotka saavat asiakkaat viihtymään. Ravintola-alalla työskentely edellyttää joustavaa asennetta työtä kohtaan, ja työajat ovat vaihtelevia. Tärkeää on kyky työskennellä nopeasti, muuttuvien työaikojen puitteissa ja halua oppia uutta. Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet tarjoilijat työskentelevät erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden, kahviloiden yms. ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä. Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneet baarimestarit työskentelevät erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.

Tarjoilijan tai baarimestarin koulutuksen toteutus

Koulutuksen kesto henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Tarjoilijan tai baarimestarin koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp

Osaamisalavalinnasta riippuen suoritetaan toinen seuraavista:

  • Ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp (Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija)
  • Baarityössä toimiminen, 45 osp (Baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari)

Lisäksi suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia vähintään 35 osp

  • Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
  • Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
  • Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
  • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
  • Viinibaarissa toimiminen, 35 osp

Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-15 osp

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osp, tämä tutkinto korvaa aiemman, poistuneen tutkinnon: Tarjoilijan ammattitutkinto.

Ravintolan asiakas palvelun ammattitutkinto e-perusteet

Tutkintoa koskevat muut määräykset:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4551090/reformi/sisalto/4998401

Hinta

Opiskelumaksu omaehtoisilta opiskelijoilta 420 € ja osatutkinnot 200 €/tutkinnon osa. Opiskelumaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy. Oppisopimusopiskelijalta ei peritä opiskelumaksua.

Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa

Hakemus käsitellään ja hakijaan otetaan yhteyttä kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

Valintaperusteet

Jatkuva haku

Opiskelu alkaa sopimuksen mukaan.

Hae jatkuvassa haussa

Jos sinulla on tiedossasi soveltuva työpaikka, hakeudu oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimus

Jos olet jäänyt työttömäksi tai olet työttömyysuhan alainen, hakeudu työvoimakoulutukseen.

Työvoimakoulutus

Lisätietoa

opettaja
Sari Grönroos
puh. 044 706 1065
sari.gronroos(at)vaao.fi

toimialapäällikkö
Hyvinvointi ja liiketoiminta
Mikko Siirilä
puh. 044 906 0305
mikko.siirila(at)vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.