Ammatillinen perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, verkkokoulutus

Verkkokoulutuksen toteutus

Opetus toteutetaan täysin etänä verkossa ja opetus painottuu verkkoliiketoimintaan. Tämän vuoksi koulutuksesta käytetään nimitystä verkonomi-koulutus. Verkonomi-opiskelijoiden opiskelu ei ole aikaan ja paikkaan sidonnaista. Kaikki koulupäivien opetus nauhoitetaan. Tarvittaessa on myös saatavilla ohjausta etänä. Koulutus soveltuu myös työssäkäyvälle, työttömälle ja kuntoutujalle.

Tutkintoon kuuluva työpaikalla oppiminen tehdään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella alan yrityksissä, ja myös etätyöpaikat ovat yksi vaihtoehto. Tutkinto suoritetaan työpaikalla näyttöinä pääosin käytännön työtehtävissä.

Verkkokoulutuksen tavoite

VAAOn verkkopainotteisen merkonomitutkinnon suorittanut merkonomi osaa toimia monipuolisissa sekä vaihtelevissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Koulutuksessa pureudutaan erityisesti verkkoliiketoiminnan eri näkökulmiin ja ympäristöihin.

Verkonomi osaa luoda, ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä palvella tarpeiltaan erilaisia asiakasryhmiä kannattavasti. Tutkinnon suorittanut on verkkoliiketoiminnan moniosaaja, joka hallitsee erilaisia verkkokauppa-ympäristöjä sekä monikanavaista markkinointia. Lisäksi tapahtumatuotanto ja projektissa toimiminen onnistuu verkonomilta niin reaalimaailmassa kuin sähköisessä ympäristössä.

Verkko-opintoihin sisältyy lisäksi mm. markkinointia, palvelumuotoilua, julkaisujen tuottamista, tuloksellista toimintaa, kannattavuuden suunnittelua ja työyhteisössä toimimista. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavat projektit takaavat opintojen käytännönläheisyyden ja ajantasaisuuden.

Tutkinnon suorittanut sijoittuu esimerkiksi seuraavanlaisiin liiketoiminnan työtehtäviin: myyntiassistentti, verkkokaupan ylläpitäjä, asiakasneuvoja, markkinointiassistentti, asiakkuusvastaava, projektisihteeri, palveluasiantuntija, toimistosihteeri, asiakaspalvelukoordinaattori, palveluneuvoja. Merkonomit toimivat myös yksityisyrittäjinä useilla eri aloilla. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.

 

Hakijoille järjestetään valintatilaisuus, joka toteutetaan Teams-sovellusta käyttäen. Valintatilaisuus sisältää yhteisen infon sekä henkilökohtaisen haastattelun. Ohjeet ja kutsulinkki Teams-tapaamiseen lähetetään sähköpostitse ennen valintatilaisuutta.

 

Valintatilaisuudet:

Torstai 2.11.2023

  • Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 10.11.2023 mennessä

Torstai 30.11.2023

  • Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 8.12.2023 mennessä

Torstai 14.12.2023

  • Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 21.12.2023 mennessä

Perjantai 12.1.2024

  • Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 18.1.2024 mennessä

Torstai 25.1.2024

  • Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 30.1.2024 mennessä

Koulutus alkaa 5.2.2024. Koulutuksen kesto on aiempi työhistoria ja osaaminen huomioiden 1-2 vuotta.

Hakuaika on 12.9.2023-23.1.2024.

Suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto on aiempi työhistoria ja osaaminen huomioiden 1-2 vuotta.

Hakeminen

Jatkuva haku

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, verkkokoulutus

Haku alkaa: 12.9.2023 klo 09:00
Haku päättyy: 23.1.2024 klo 16:00

Koulutus alkaa: 5.2.2024 klo 09:00

Hae koulutukseen

Lisätietoja antaa

Penttilä Kristina

Lehtori

Liiketoiminnan ala

+358447061199

Riekkinen Miika

Opinto-ohjaaja, haku- ja ohjauspalvelut

Opiskelijapalvelut

+358447686858

Siirilä Mikko

Toimialapäällikkö, hyvinvointi ja liiketoiminta

Hallinto, Koulutus

+358449060305

Liittyviä opiskelijatarinoita

Lue kaikki

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö istuu sivuttain kameraan päin. Hän katsoo kameraan ja hymyilee. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja mustat vaatteet.

Opiskelijatarinat

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, mieshenkilö katsoo hymyillen kameraan takki olalla.

Opiskelijatarinat

Opiskelijatarina Jukka-Pekasta

Lue artikkeli Opiskelijatarina Jukka-Pekasta
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa lähihoitaja-opiskelija, Hanna katsoo oikealle vieno hymy kasvoillaan. Hänellä on tummat hiukset ja siniset silmät.

Opiskelijatarinat

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun