Kansainvälinen yhteistyö vahvistuu

VAAOn kansainvälinen yhteistyö on vilkasta, vuosien työ on tuottanut monta hyvää yhteistyökumppania eri puolille maailmaa. Viimeisin yhteistyösopimus solmittiin saksalaisen Friedrich-List Berufskolleg Hammin kanssa. Rehtorit Raimo Alarova ja Heike Stiepelmann tapasivat VAAOlla sopimuksen allekirjoituksen merkeissä. Saksalaisvieraille esiteltiin VAAOn toimintaa ja keskusteliin monenlaisista yhteistyömahdollisuuksista.

KV-koordinaattorimme Mikko Siirilä vieraili Saksassa aiemmin tänä vuonna ja opiskelijavaihtoa oppilaitosten kesken tehdään parhaillaan. VAAOlla kolmen viikon opiskelijavaihdossa olleet kolme saksalaisopiskelijaa tekivät aitoa yhteistyötä hotelli Waltikan kanssa. Opiskelijat olivat tyytyväisiä siihen, että he pääsivät tekemään suoraa yhteistyötä ja todellisia toimeksiantoja Waltikalle.

VAAOlta on tällä hetkelllä, Friedrich-List Berufskolleg Hammin yhteistyön kautta, kv-vaihdossa kaksi merkonomiopiskelijaa. Kahdeksan viikon Erasmus+-liikkuvuusjakso toteutuu kahdella saksalaisella jalkapallostadionilla. Ei kuitenkaan pelaten, vaan ottelutapahtumien järjestämiseen liittyviin tehtäviin perehtyen.

Noin 40 opiskelijaa hakeutuu vuosittain kansainvälisille jaksoille. Työelämässä tapahtuvaa oppimista tehdään paljon Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Sloveniassa, Unkarissa ja Virossa. Opiskelijat ovat tyytyväisiä jaksoihin ja saavat valtavan määrän sekä osaamista että arkitaitoja vieraan maan kulttuurin näkökulmasta. Rohkeus, omatoimisuus ja itsenäisyys saavat hyvää vahvistusta näillä liikkuvuusjaksoilla.

On hienoa, että meillä on mahdollisuus lähettää opiskelijoita kansainvälisiin vaihtoihin. Vaihtojen onnistumisen mahdollistavat erinomaiset yhteistyökumppanit useassa maassa.