VAAO

24.2.2020

Kansainvälinen yhteistyö vahvistuu

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kaksi henkilöä istuu pöydän ääressä ja lukee papereita jotka on aseteltu heidän eteensä pöydälle.

VAAOn kansainvälinen yhteistyö on vilkasta, vuosien työ on tuottanut monta hyvää yhteistyökumppania eri puolille maailmaa. Viimeisin yhteistyösopimus solmittiin saksalaisen Friedrich-List Berufskolleg Hammin kanssa. Rehtorit Raimo Alarova ja Heike Stiepelmann tapasivat VAAOlla sopimuksen allekirjoituksen merkeissä. Saksalaisvieraille esiteltiin VAAOn toimintaa ja keskusteliin monenlaisista yhteistyömahdollisuuksista.

KV-koordinaattorimme Mikko Siirilä vieraili Saksassa aiemmin tänä vuonna ja opiskelijavaihtoa oppilaitosten kesken tehdään parhaillaan. VAAOlla kolmen viikon opiskelijavaihdossa olleet kolme saksalaisopiskelijaa tekivät aitoa yhteistyötä hotelli Waltikan kanssa. Opiskelijat olivat tyytyväisiä siihen, että he pääsivät tekemään suoraa yhteistyötä ja todellisia toimeksiantoja Waltikalle.

VAAOlta on tällä hetkelllä, Friedrich-List Berufskolleg Hammin yhteistyön kautta, kv-vaihdossa kaksi merkonomiopiskelijaa. Kahdeksan viikon Erasmus+-liikkuvuusjakso toteutuu kahdella saksalaisella jalkapallostadionilla. Ei kuitenkaan pelaten, vaan ottelutapahtumien järjestämiseen liittyviin tehtäviin perehtyen.

Noin 40 opiskelijaa hakeutuu vuosittain kansainvälisille jaksoille. Työelämässä tapahtuvaa oppimista tehdään paljon Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Sloveniassa, Unkarissa ja Virossa. Opiskelijat ovat tyytyväisiä jaksoihin ja saavat valtavan määrän sekä osaamista että arkitaitoja vieraan maan kulttuurin näkökulmasta. Rohkeus, omatoimisuus ja itsenäisyys saavat hyvää vahvistusta näillä liikkuvuusjaksoilla.

On hienoa, että meillä on mahdollisuus lähettää opiskelijoita kansainvälisiin vaihtoihin. Vaihtojen onnistumisen mahdollistavat erinomaiset yhteistyökumppanit useassa maassa.

 

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kuvakollaasi Saksasta.

VAAO

Kv-yhteistyön jatkoa Saksaan ja aloittelua Hollantiin

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun