VAAO

16.1.2021

Hius- ja kauneudenhoitoalalla koronatartunta

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvassa näemme hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijan kädet. Hän kuivaa asiakkaan hiuksia hiustenkuivaajalla. Asiakkaalla on pitkät tummanruskeat hiukset.

Hius- ja kauneudenhoitoalalla on ilmennyt koronatartunta yhdellä henkilöllä. Altistumismahdollisuus on ollut maanantaina 11.1., tiistaina 12.1. ja torstaina 14.1. Tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä suoraan koronatartunnan saaneen henkilön ilmoittamiin, altistuneisiin henkilöihin ja asettavat heidät karanteeniin. Kaikkien muiden hius- ja kauneudenhoitolan opiskelijoiden ja henkilöstön pitää seurata omaa vointiaan ja mahdollisia oireita. Jos oireita ilmaantuu, on viipymättä hakeuduttava koronatestiin.

Tässä vaiheessa tartuntatautiviranomaiset eivät ohjeistaneet muihin toimenpiteisiin. Yhteyden ottanut tartuntatautiviranomainen mainitsi perusteluina maskien käytön ja etäisyyksien pidon. VAAOn varautumisryhmä kokoontui 16.1. keskustelemaan tilanteesta. Varautumisryhmä päätti, että varmuuden vuoksi, varotoimenpiteenä, kaikki hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat siirtyvät ensi viikoksi etäopintoihin 18.-22.1. väliselle ajalle. Tällä tavalla turvaamme opiskelijoita ja henkilöstöä. Pyrimme ehkäisemään sitä, ettei koronavirus lähtisi leviämään oppilaitoksessa. Karanteeniin asetetut henkilöt noudattavat heille annettuja karanteeniaikoja.

Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat saavat etäopetukseen ohjeet ja yhteydenotot opettajilta wilman kautta maanantain aikana. Me muut, tulemme maanantaina normaalisti VAAOlle, maskit kasvoilla, hyvää käsihygieniaa noudattaen, turvavälit ja oikea yskimistapa huomioiden. Emmekä tule flunssaoireissa, vaan hakeudumme koronatesteihin. Aloilla on koronapandemian vuoksi toteutettu opetuksen porrastuksia ja myös etäopetuspäiviä pitkin lukuvuotta, näissä tilanteissa noudatetaan tietysti jo aiemmin sovittuja opetus- ja työjärjestelyjä.

Jos sinua askarruttaa, mitä altistuminen tarkoittaa, niin olet altistunut koronavirukselle, jos:

  • Olet työskennellyt lähikontaktissa myöhemmin koronaviruspositiiviseksi testatun henkilön kanssa ilman suojavarusteita.
  • Olet vapaa-ajallasi ollut lähikontaktissa koronaviruspositiivisen henkilön kanssa

Lähikontaktiksi tulkitaan yli 15 minuuttia kestänyt kontakti alle 2 metrin etäisyydellä koronaviruspositiivisen henkilön kanssa.

Kaikkien altistuneiden henkilöiden tulee olla kotona eristyksessä tartuntataudeista vastaavan lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Huomaathan, että Korona-altistumista ei ole lähikontakti oireettoman korona-altistuneen kanssa.

Jos epäilet sairastuneesi koronaan ja sinulla on siihen viittaavia oireita, jää kotiin sairastamaan ja ole tarvittaessa yhteydessä puhelimitse kotikunnan terveysneuvontapuhelimeen tai terveydentilan niin vaatiessa suoraan päivystävään terveydenhuollon hoitoyksikköön koronavirusnäytteiden ottamiseksi ja hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Pirjo Hauvala, koulutusjohtaja

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, kolme hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon koulutuksen opiskelijaa seisoo myyntitiskin takana ja katsoo kameraan. Taustalla tuotehyllyt.

VAAO

Erikoisammattitutkinto on osoitus alan vaativimpien työtehtävien hallinnasta

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Selfie kolmesta hiusalan opiskelijasta. Kaikki kolme katsovat ja hymyilevät kameralle.

VAAO

Taitaja2023 semifinaaleista kohti finaaliviikkoa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Kuvakollaasi Porin Taitajat2022.

VAAO

Onni-Ville Kokko voitti kultaa Taitaja2022 -kisoissa!

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun