Henkilöstöpäivä live-lähetyksenä!

Valkeakosken ammattiopistossa on reagoitu koronaan monin eri tavoin pitkin kevättä ja kesää. Uusimpana vetona oli 7.8.2020 pidetty henkilöstöpäivä, joka perinteisen kokoontumisen sijaan järjestettiin live-lähetyksenä kuin uutisissa konsanaan. Näin henkilöstö pystyi jakaantumaan väljästi pitkin VAAOn aluetta korona-ajalle tuttuun tapaan.

Kokonaisuutta johdattelivat juontaja Tuuli Elina Ruuskanen Maikki Crew’sta ja tuottajan tehtäviin hypännyt VAAOn järjestelmäasiantuntija Anu Halttunen. Haastateltavina oli ulkopuolisia asiantuntijoita sekä VAAOn johtoa kuntayhtymäjohtaja/rehtorin Raimo Alarovan ja talous- ja hallintojohtaja Jari Sisson voimin. Rakentamishankkeiden etenemistä oli avaamassa Sari Sateila Sateila Oy:stä. Henkilöstölle syksyllä alkavasta kiusaamisen nollatoleranssi -koulutuksesta oli kertomassa Antti Soikkanen Työterveyslaitokselta. Kaikkien huulilla olevaan koronaan liittyvää ajankohtaista tietoa oli puolestaan välittämässä Annimari Hukkanen Suomen Terveystalo Oy:stä. Näin katettiin kaikki merkittävimmän henkilöstöä koskevat ajankohtaiset asiat perin pohjin, mutta keveällä tyylillä.

Ja tokihan väliin mahtuivat myös taukojumppa ja oikein maittavat tarjoilut Mallas-Pidot Oy:n loihtimina.

Päivän yksi teemoista oli Teamsin lanseeraaminen sisäisen viestinnän ensisijaiseksi kanavaksi, mitä verkon välityksellä pohjustamassa oli Heidi Selkäinaho Somepoint Oy:stä. Henkilöstö otti koppia uudesta haasteesta hyvässä hengessä, ja päivän tunnelmia ladattiinkin kanaville runsain mitoin. Teamsin käyttöönottoa juhlistettiin myös muun muassa Teams-logoilla varustetuin leivoksin. Käytännön tasolla Teamsin käyttöönottoa on tovi jo tehtykin, mutta alkusyksyn aikana varmistetaan sen laaja käyttö koko organisaation voimin.

Live-lähetys on järjestyksessään ensimmäinen VAAOssa. Vaikka oppimiskäyrääkin oli, päivä sujui siinä määrin myötätuulessa, että vastaava toteutus muussakin tiedottamisessa on todennäköisesti tullut jäädäkseen.

Raimo Alarova kertomassa ajankohtaisia asioita. Kuva: Janne Hietanummi

Tyylikkään livelähetyksen taustalla on paljon johtoja, laitteita ja toimijoita. Kuvassa Tuuli Elina Ruuskanen haastattelee Annimari Hukkasta ja Anu Halttunen ohjaa livenäkymää. Stagen rakentamisessa puolestaan talous- ja hallintojohtaja Jari Sissolla oli näppinsä vahvasti pelissä. Kuva: Janne Hietanummi

Pekka Keränen ja Heidi Vikstedt taukojumppaa pitämässä. Kuva: Janne Hietanummi

Taukojumpassa riitti variaatioita, ja sosiaali- ja terveysalan Paula Laurila oli varmasti notkeimmasta päästä. Taustalla Heidi Selkäinaho Somepoint Oy:stä valmistautuu kertomaan Teamsin eduista. Kuva: Jenni Lamminmäki