Pääsy- ja soveltuvuuskokeet keväällä 2019

Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen kutsutaan kirjeitse viimeistään kahta viikkoa ennen koetta. Kaikki hakukelpoiset hakijat saavat kutsun kokeisiin, jos koulutuksessa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe. Voit saada 0–10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Jos olet hakenut useaan koulutukseen, sinut kutsutaan kokeeseen ylimpään hakutoiveeseen, jossa on koe. Koetuloksesi huomioidaan kuitenkin kaikissa samaan valintakoeryhmään kuuluvissa koulutuksissa.

Valintakoeryhmä tarkoittaa sitä, että monella oppilaitoksella on yksi valintakoe. Silloin yksi koe riittää kaikkiin saman ryhmän koulutuksiin.

Pääsy- ja soveltuvuuskoetulosta käytetään kaikissa vastaavissa koulutuksissa, joihin olet hakenut. Jos olet hakenut useille eri aloille, on mahdollista, että saat kutsun useisiin kokeisiin.

Valkeakosken ammattiopisto järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeita seuraavilla opintoaloilla:

Sähkö- ja automaatioasentaja, sähkö- ja automaatiotekniikka

Soveltuvuuskoe on (tarkentuu myöhemmin)

Soveltuvuuskoe muodostuu kirjallisesta yksilötehtävästä, jolla mitataan matemaattis-luonnontieteellisiä ominaisuuksia. Kokeeseen osallistuminen ei edellytä ennakkotehtäviä tai harjoittelua.

Kokeisiin valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa selvitetään tarkempi aikataulu ja ohjeet.

Voit saada 0–10 pistettä soveltuvuuskokeesta. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Minna Mäki puh. 044 906 0452 minna.maki(at)vaao.fi

Lähihoitaja, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Soveltuvuuskoepäivä on (tarkentuu myöhemmin)

Millainen soveltuvuuskoe on?

Soveltuvuuskokeessa testataan työskentely- ja sosiaalisia valmiuksia. Psykologin haastattelulla selvitetään motivaatiota alalle ja opiskeluun.

Voit saada 0–10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta; työskentely- ja sosiaaliset valmiudet 0-5 pistettä, motivaatio 0-5 pistettä. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Kokeeseen osallistuminen ei edellytä ennakkotehtäviä tai harjoittelua.

Kokeisiin valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa selvitetään tarkempi aikataulu ja ohjeet.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Hannele Valtonen puh. 044 706 1109 hannele.valtonen(at)vaao.fi

VIISI hyvää syytä opiskella VAAOssa

Tulokset

Vuonna 2016 tehdyssä vertailussa VAAO oli sarjassaan, suuret monialaiset oppilaitokset, Pirkanmaan paras ja koko maan 13. paras!

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.