Pääsy- ja soveltuvuuskokeet keväällä 2019

Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen kutsutaan sähköpostitse ennen koetta. Kaikki hakukelpoiset hakijat saavat kutsun kokeisiin, jos koulutuksessa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe. Voit saada 0–10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Jos olet hakenut useaan koulutukseen, sinut kutsutaan kokeeseen ylimpään hakutoiveeseen, jossa on koe. Koetuloksesi huomioidaan kuitenkin kaikissa samaan valintakoeryhmään kuuluvissa koulutuksissa.

Valintakoeryhmä tarkoittaa sitä, että monella oppilaitoksella on yksi valintakoe. Silloin yksi koe riittää kaikkiin saman ryhmän koulutuksiin.

Pääsy- ja soveltuvuuskoetulosta käytetään kaikissa vastaavissa koulutuksissa, joihin olet hakenut. Jos olet hakenut useille eri aloille, on mahdollista, että saat kutsun useisiin kokeisiin.

Valkeakosken ammattiopisto järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeita seuraavilla opintoaloilla:

Sähkö- ja automaatioasentaja, sähkö- ja automaatiotekniikka

Jatkuva haku

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto aloitetaan seuraavan kerran alusta elokuussa 2019. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti siksi on tärkeää että annat mahdollisimman paljon tietoa aikaisemmista opinnoistasi.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, sillä valinta opiskelijaksi ottamisesta tehdään hakemuksessa antamiesi tietojen, soveltuvuuskokeen tuloksen ja haastattelun perusteella. Hakija kutsutaan erikseen soveltuvuuskokeeseen ja mahdolliseen haastatteluun Valkeakosken ammattiopistoon, Vanhankyläntie 2, 37630 Valkeakoski.

Pääsykoe torstaina 8.8.2019. Kokoontuminen Väinölän 2. kerroksen aulakahvioon klo 8.30-8.45.

Koulutuksen aloitus muutama päivä pääsykokeen jälkeen (ilmoitetaan tarkemmin).

Yhteishaku soveltuvuuskoe

Soveltuvuuskoe muodostuu kirjallisesta yksilötehtävästä, jolla mitataan matemaattis-luonnontieteellisiä ominaisuuksia. Kokeeseen osallistuminen ei edellytä ennakkotehtäviä tai harjoittelua.

Kokeisiin valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa selvitetään tarkempi aikataulu ja ohjeet.

Voit saada 0–10 pistettä soveltuvuuskokeesta. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Minna Mäki puh. 044 906 0452 minna.maki(at)vaao.fi

Lähihoitaja, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Soveltuvuuskoepäivä

Millainen soveltuvuuskoe on?

Soveltuvuuskokeessa testataan työskentely- ja sosiaalisia valmiuksia.

Voit saada 0–10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta; työskentely- ja sosiaaliset valmiudet 0-5 pistettä, motivaatio 0-5 pistettä. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.

Kokeeseen osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän (Webropol-kysely)

Kokeisiin valituille lähetetään erillinen kutsu, jossa selvitetään tarkempi aikataulu ja ohjeet.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut asetusmuutoksen (161/2019) jonka myöten hakija voidaan jättää valitsematta SORA-tutkintoihin pääsy- tai soveltuvuuskokeen perusteella antamalla hänelle 0 valintapistettä.

Lisätietoja

opinto-ohjaaja Minna Mäki puh. 044 906 0452 minna.maki(at)vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.