Koulutushaku:
Hitsaajan pätevöittämiskoulutus

Kuvaus

Hitsaajan pätevöittämiskoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille hitsaajille, joilla on alan peruskoulutus tai riittävä alan työkokemus, mutta joilta puuttuu jokin työllistymistä parantava hitsaajan pätevyyskoe. Koulutuksen tavoitteena on saada voimaan kaksi hitsaajan luokkapätevyyttä.

Koulutukseen valittavalla henkilöllä tulisi olla koulutuksen jälkeinen työpaikka tiedossa, koska ilman aktiivista hitsaustyöntekoa pätevyyskokeet vanhenevat puolessa vuodessa. Ilmoitathan tulevan työpaikkasi hakemuksessa, koska koulutukseen valitaan ensisijaisesti henkilöitä, joilla on työpaikasta vähintään alustava sopimus.

Toteutus ja tavoite

Koulutuksen tavoite on, että opiskelija saa hitsaajan pätevyyden (hitsaajan pätevyystodistus) tai ylläpitää hitsausosaamista seuraavissa prosesseissa:

  • mustalle tai kirkkaalle pienalle
  • levylle tai putkelle.

Levy- ja putkikokeet vaativat lisäksi erillisen pienakokeen.

Koulutukseen hakeminen ja valinta

Koulutukseen valitaan hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella tai suoralla non-stop-valinta-periaatteella. Koulutus kestää 1-10 päivää. Harkinnanvaraisesti kesto voi olla yhteensä kuusi viikkoa.

Lisätietoja

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta
ma-pe klo 9.00-16.15,
puhelimitse 0295 020 702
tai sähköpostitse osoitteesta: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Pirkanmaan TE-toimisto
Janne Virtala
janne.virtala@te-toimisto.fi

Valkeakosken ammattiopisto  kouluttaja Ilari Wester
044 706 1060, ilari.wester@vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.