Koulutushaku:
Levyseppähitsaajan täydennyskoulutus (nro 704450)

Kuvaus

Levyseppähitsaajan täydennyskoulutus on tarkoitettu ammattialan tutkinnon suorittaneille, alan kokemusta omaaville tai henkilöille, joiden tulee täydentää muuta ammatillista osaamistaan levy/hitsaustaidolla. Koulutukseen valittavalla henkilöllä tulee olla valmiudet työskennellä vähintään kaksivuorotyössä, eikä hänellä saa olla sellaista perussairautta, joka vaarantaa omaa tai kanssaihmisten työturvallisuutta. Työvoimakoulutus on ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa TE-palveluissa.

Lisätiedot

Koulutus on työllistymiseen johtavaa yksilöllisesti räätälöityä koulutusta ilman tutkintotavoitetta. Levyseppähitsaajan täydennyskoulutus antaa valmiudet hakea alan töitä, joissa vaaditaan itsenäistä hitsaustöiden ja levykoneiden käyttötaitoa. Tämä tarkoittaa käsihitsausta (puikko, MIG/MAG, TIG) sekä levykoneiden kuten särmäri, leikkuri, polttokone, mankeli asetusten tekoa kaikkine työvaiheineen sekä laadun varmistusta.

Koulutuksen toteutus, sisältö ja kesto

Koulutuksen pääpaino on tehdasmaisessa tekemisessä, jossa käytännön osuus on hallitseva. Kaiken tavoitteena on itsenäinen, ongelmanratkaisukykyinen ja laadukas työskentely levyseppähitsaajan ja hitsaajan työtehtävissä. Koulutukseen sisältyvän työssäoppimisen tarkoituksena on työllistyä yrityksen tehtäviin. Mahdollisen työssäoppimisen kesto on kuusi viikkoa. Koulutuksen alussa koulutus suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS:n mukaisesti. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan yhdestä kahdeksaan kuukautta.

Opiskelun osa-alueet ovat

  • käsihitsaus: puikko/MIG/MAG/TIG
  • levyn leikkaus
  • levyn muokkaaminen
  • CNC-ohjelmointi: polttokone, särmäys
  • laadunvalvonta ja
  • pätevyyskoe: piena.

 

Hae koulutukseen

Hae koulutukseen

Lisätiedot

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00–16.15 numerosta
0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella
www.facebook.com/koulutusneuvonta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta>> 

Koulutuksen yhteyshenkilöt

Pirkanmaan TE-toimisto
koulutusasiantuntija
Riku Mäki
Riku.Maki(at)te-toimisto.fi

Valkeakosken ammattiopisto
lehtori, opettaja
Ilari Wester
puh. 044 706 1060
ilari.wester(at)vaao.fi.

toimialapäällikkö
Teknologia ja rakentaminen
Kai Ollila
puh. 044 493 1984
kai.ollila(at)vaao.fi

Hyviä syitä opiskella VAAOssa

Ilmapiiri

VAAO sykkii elämää, innostusta ja tekemisen tahtoa.

Kaikki lähellä

Kaverit, kaupungit, koulut, opinnot ja muu keskeinen.

Tuntuma työelämään

Hyvät verkostot työelämään luodaan jo opiskeluaikana. VAAOn kautta löydät hyvät työssäoppimispaikat ja työpaikoilla näet alan uusimmat kuviot.

Hyvät tilat

Ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa opiskelu sujuu.