Hae opiskelemaan

Hakuajat ja -tavat

Osaan koulutuksista voi hakea jatkuvasti, ja osassa koulutuksista on erilliset hakuajat. Koulutusten esittelysivuilla on tarkempia tietoja mm. hakuajan päättymisestä, koulutuksen tarkemmasta sisällöstä ja toteutuksesta, hinnoista sekä lisätietojen antajan yhteystiedot. Joihinkin koulutuksiin, mm. lähihoitajan koulutukseen, järjestetään soveltuvuustestit.

Omaehtoinen koulutus

Koulutusten esittelysivun yläreunassa on linkki hakeutumissivulle. Omaehtoiseen koulutukseen hakeudutaan Wilma-sivun kautta. Lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti. Wilmassa hakeutumiseen tarvitset oman sähköpostiosoitteen.

Työttömyysetuudella opiskelu omaehtoisessa koulutuksessa

Omaehtoisia opintoja voi tietyin edellytyksin opiskella menettämättä työttömyysetuutta. Työttömyysetuudella tuetaan vain päätoimista opiskelua. Opiskelun tukemisesta on sovittava ennen opiskelupaikan vastaanottamista te-toimiston kanssa.

Oppisopimuskoulutus

Lähes kaikissa koulutuksissa on mahdollista opiskella oppisopimuksella. Tarkista koulutusten esittelysivuilta, otetaanko koulutukseen oppisopimusopiskelijoita.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutukseen hakeudutaan te-palvelujen kautta.

Kielitaitovaatimukset

Koulutuksissa opetus järjestetään suomen kielellä. Opinnoissa edistyminen edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Pääsääntöisesti opiskelijaksi valittavalla tulee olla kielitaitovaatimustaso 3 suomen kielessä. Kielitaitovaatimuksista saat tietoa koulutuksen vastuukouluttajalta.

Sähköinen sekä tulostettava hakemuslomake

Jos hakeudut omaehtoiseen koulutukseen eikä sinulla ole mahdollisuutta laittaa hakemusta sähköisen hakujärjestelmän kautta, voit täyttää alla olevan lomakkeen ja lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen: aikuiskoulutus(at)vaao.fi

Tutkintotavoitteinen_hakemuslomake (sähköpostiin liitettävä hakuloma, WORD)

Tutkintotavoitteinen_hakemuslomake (tulostettava ja käsinkirjoitettava, PDF)

Print Friendly
JaaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn